جستجو
Close this search box.

ترکیه دانشگاه های برتری در سطح بین المللی دارد و همین باعث می شود که تحصیل در دانشگاه های دولتی آن نیاز به قبول شدن در آزمون پذیرش داشته باشد. آزمون یوس یکی از امتحانات ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه است. اما آیا آزمون یوس شرایط سنی دارد؟ آیا همه افراد می‌توانند بدون محدودیت سنی در آزمون یوس شرکت کنند؟ آیا این مسئله در قبولی هم ممکن است تاثیر گذار باشد؟ پاسخ همه این سوالات درباره شرایط سنی آزمون یوس را در ادامه دریافت خواهید کرد.

شرایط سنی آزمون یوس

آزمون ŸOS چیست؟

آزمون یوس (ŸOS) که مخفف شده عبارت (Yabancı Öğrenci Sınavı) است، در حقیقت به معنای آزمون ورودی دانشجویان خارجی است. این آزمون توسط شورای آموزش ترکیه (ŸOK) برگزار می شود. برخی از موسسات نیز در شرایط خاص و بر اساس معیار های مختلف این آزمون را برگزار می کنند.

این آزمون شامل جبر، هندسه و سوالات هوش است. به طور کلی ۳۵ سوال جبر، ۵ سوال هندسه و ۴۰ سوال هوش در آزمون یوس وجود دارد. البته نوع و تعداد سوالات در دانشگاه های دولتی گوناگون فرق می کند و همه آن ها یکسان نیستند. هدف این آزمون در واقع سنجش هوش و توانایی تفکر دانشجویان است.

اگر نگران زبان ترکیه ای آزمون هستید، باید بگوییم که آزمون یوس در بسیاری از زبان های بین المللی اجرا می شود. شما بر اساس زبان مادری خود می توانید در بین زبان های انگلیسی، عربی، ترکی، فرانسوی و روسی یک گزینه را انتخاب کنید. مدت زمان امتحان نیز چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه است.

آزمون یوس در بسیاری از دانشگاه های دولتی ترکیه برای مدت زمان دو سال اعتبار دارد. برخی از دانشگاه ها نیز فقط برای مدت زمان یک سال به شما اعتبار می دهند و پس از آن نیاز به شرکت مجدد در آزمون خواهید داشت.

آزمون یوس برای چه کسانی با چه سنی است؟

به طور کلی پنج تبعه مختلف می توانند در آزمون یوس شرکت کنند:

لازم به ذکر است که هیچ یک از افراد فوق برای شرکت در آزمون، محدودیت سنی ندارند. مهم نیست سن شرکت کنندگان 20 باشد 30 سال یا 40 سال؛ همه می‌توانند در آزمون Yos ترکیه شرکت کنند. فقط شرایط سنی ممکن است در قبولی در دانشگاه‌ها تاثیر داشته باشد، آن هم در مواردی که صندلی در دانشگاه محدود است و متقاضیان نمرات یکسانی دارد. در این چنین مواردی ممکن است نمره معدل دبیرستان یا شرایط سنی فرد متقاضی در قبولی وی در دانشگاه مورد نظر تاثیر بگذارد.

به طور کلی، حداقل نمره قبولی آزمون یوس پنجاه درصد است؛ اما بسیاری از دانشگاه ها ممکن است بر اساس رشته های مختلف درصد های قبولی را تغییر دهند. برای مثال برای قبول شدن در رشته پزشکی و دندان پزشکی به ۹۰ درصد، برای قبولی در رشته داروسازی به بالای ۸۰ درصد و برای رشته های مهندسی نیز به حداقل ۶۰ درصد نیاز خواهید داشت. البته باز هم می گوییم که این درصد ها در دانشگاه های مختلف ممکن است تفاوت داشته باشند.

آیا آزمون یوس شرایط سنی دارد

شرایط سنی آزمون یوس چیست؟

سوال بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان متقاضی دانشگاه های دولتی ترکیه این است که آیا آزمون یوس شرایط سنی دارد؟ در پاسخ به این سوال مهم باید بگوییم که شرط سنی و یا فارغ التحصیلی از دبیرستان در این آزمون وجود ندارد و همه می توانند در آن شرکت کنند. البته افرادی که مدرک فارغ التحصیلی از دبیرستان را ندارند می توانند در آزمون یوس شرکت کنند و در صورت قبولی، تا زمانی که گواهی دبیرستان خود را دریافت کنند، صبر کنند. معدل دبیرستان نیز در اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه بررسی نمی شود. در بسیاری از دانشگاه ها معیار اصلی آزمون یوس است و در برخی از دانشگاه های خاص ممکن است به معدل دبیرستان خود نیاز پیدا کنید. هر دانش آموز و یا دانشجو می تواند در بیش از یک آزمون در سال شرکت کند و به چند دانشگاه مختلف درخواست دهد.

آیا شرکت در آزمون یوس برای پذیرفته شدن در دانشگاه اجباری است؟

این آزمون در بسیاری از دانشگاه های دولتی ترکیه اجباری است؛ زیرا آن ها برگزار کننده اصلی آزمون یوس هستند و از طریق آن به پذیرش دانشجویان خارجی می پردازند. دانشگاه های دیگری در ترکیه وجود دارد که اتباع خارجی را با آزمون های بین المللی می پذیرند؛ اما شانس پذیرفته شدن با آزمون یوس قطعا بیشتر از دیگر آزمون ها است.

چگونه می‌توان برای آزمون یوس آماده شد؟

می توانید در کلاس یوس شرکت کرده تا از آموزش های دوره های یوس یونی لند بهره مند شوید. این دوره ها در چند زبان توسط کادر آموزشی پر تجربه یونی لند برگزار می شوند. در این دوره ها به طور تخصصی برنامه های درسی آزمون یوس ارائه می شود که می توانند به افزایش احتمال قبول شدن شما در آزمون، کمک شایانی کنند.

 

اکنون که همه چیز را درباره آزمون یوس می دانید، برای دریافت نتیجه ای بهتر و قبولی در دانشگاه های برتر، خوب است که بدانید کدام رشته ها بیشترین متقاضیان را دارند. کاملا واضح است که در ابتدای فهرست ما پزشکی در دو زبان ترکی و انگلیسی قرار می گیرد. رشته های بعدی نیز به ترتیب دندان پزشکی، مدیریت بازرگانی، اقتصاد و روانشناسی خواهند بود. تعداد متقاضیان نیز در چند سال اخیر بسیار افزایش پیدا کرده و باعث ایجاد یک رقابت جذاب شده است. شرایط آزمون را رعایت کنید و برای آزمون آماده شوید. شک نکنید که موفق خواهید شد. امیدواریم که خواندن این مطلب به تمامی سوال های شما درباره آزمون یوس به طور کامل پاسخ داده باشد.