مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
- تاریخ انتشار: ۱۶مهر۱۴۰۲
- دسته بندی:مهاجرت به ترکیه
- تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۲
- دسته بندی:مهاجرت به ترکیه
امروزه روش های بسیاری برای مهاجرت به کشور ترکیه وجود دارد که یکی از محبوب ترین آن ها مهاجرت از طریق تحصیل است. طبیعتا برای این کار به دریافت پذیرش از یک دانشگاه و ویزای دانشجویی نیاز دارید. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل و دریافت ویزای دانشجویی این کشور کار چندان سختی نیست؛ اما مراحل و قواعد خاصی دارد که باید به درستی انجام شود. اگر علاقه مند به تحصیل در این کشور زیبا هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله پیش رو را با دقت مطالعه کنید.
مراحل دریافت ویزای دانشجویی برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
برای اینکه بتوانید بیشتر از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید و در دانشگاه های این کشور تحصیل کنید، باید حتما ویزای دانشجویی آن را دریافت کنید.
مراحل دریافت ویزای دانشجویی برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل به شرح زیر است:
- دریافت پذیرش از یک مرکز آموزشی در ترکیه: اولین قدم برای دریافت ویزای تحصیلی و مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل، دریافت نامه پذیرش از یک دانشگاه در ترکیه یا موسسه علمی در این کشور است.
- تنظیم قرار ملاقات برای حضور در کنسولگری ترکیه: بعد از گرفتن نامه پذیرش دانشگاه، باید درخواست ویزای دانشجویی خود را شخصا به نزدیک ترین سفارت یا کنسولگری ترکیه ارائه دهید. برای این کار می توانید به صورت آنلاین وقت رزرو کنید.
- تکمیل کردن مدارک درخواست ویزا: بعد از مشخص شدن زمان ملاقات، زمان آن می رسد که مدارک مربوط به درخواست ویزای دانشجویی خود را تکمیل کنید و همراه با فرم پر شده درخواست ویزا به کنسولگری ارائه دهید.
- منتظر ماندن برای اعلام نتیجه: بعد از ارائه مدارک و شرکت در مصاحبه حضوری، باید منتظر بمانید تا کنسولگری تصمیم خود را برای صدور یا عدم صدور ویزای تحصیلی شما اعلام کند. می توانید روند درخواست خود را از طریق وب سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.
شرایط لازم برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید شرایط خاصی داشته باشید و مدارک مورد نیاز درخواست ویزای تحصیلی را به طور کامل برای سفارت ارسال کنید. این مدارک عبارتند از:
- پاسپورت معتبر با حداقل 90 روز اعتبار
- فرم پر شده و امضا شده درخواست ویزای دانشجویی ترکیه
- دو قطعه عکس پاسپورتی مناسب و جدید
- نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر که نشان دهنده طول دوره تحصیل شما باشد.
- ارائه گواهی نامه بیمه سلامت و بیمه مسافرتی برای زمان اقامت در ترکیه
- فتوکپی رزرو بلیط هواپیما برای سفر به ترکیه
- مدارکی دال بر وجود منابع مالی کافی برای حمایت از زندگی و تحصیل در ترکیه (تمکن مالی)
- فیش پرداخت هزینه پردازش ویزا
- مدارک مربوط به محل اقامت در ترکیه
- مدارک تحصیلی مقاطع قبلی
شرایط دریافت مجوز اقامت دانشجویی در ترکیه
یکی از مهم ترین کار هایی که باید برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل انجام دهید، دریافت مجوز اقامت دانشجویی در این کشور است.
درواقع افرادی که قصد دارند بیش از 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند و تحصیل کنند، باید برای دریافت اجازه اقامت به اداره مهاجرت استان محل زندگی خود در ترکیه مراجعه کنند و مجوز های لازم را کسب کنند. خاطرتان باشد هنگام مراجعه به اداره مهاجرت باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
- فرم درخواست اجازه اقامت
- فتوکپی پاسپورت و ویزای دانشجویی
- چهار قطعه عکس جدید پاسپورتی
تقریبا یک ماه فرصت دارید تا مجوز اقامت تحصیلی خود را دریافت کنید. معمولا این مجوز یکسال اعتبار دارد؛ اما می توانید تا زمانی که همچنان دانشجوی یکی از دانشگاه های این کشور باشید، به راحتی هر سال برای تمدید آن اقدام کنید. پیشنهاد می کنیم 60 روز قبل از اتمام مجوز اقامت برای تمدید آن مراجعه کنید؛ زیرا بنا به وجود درخواست های فراوان اتباع خارجی در ترکیه، تمدید مجوز اقامت کمی زمان بر است.
یکی از جذاب ترین قسمت های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل این است که خوشبختانه دانشجویان خارجی می توانند بعد از فارغ التحصلی برای اقامت کوتاه مدت درخواست دهند. این اقامت معمولا 6 ماهه یا یکساله است و فقط یکبار به فرد تعلق می گیرد. طی این 6 ماه تا یکسال می توانید علاوه بر انجام کار های فارغ التحصیلی، شغل مناسبی در ترکیه پیدا کنید و اقامت دانشجویی خود را به اقامت کاری تبدیل کنید.
مدت زمان رسیدگی به ویزای دانشجویی در کنسولگری ترکیه
از آنجایی که برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید برنامه ریزی و زمانبندی درستی داشته باشید، مدت زمان رسیدگی به ویزای دانشجویی می تواند اهمیت بسیاری داشته باشد.
به طور کلی، پردازش درخواست ویزای دانشجویی در کنسولگری این کشور بین 3 تا 15 روز زمان نیاز دارد؛ اما این مدت زمان ممکن است بسته به کشور مبدا و تعداد متقاضیان متفاوت باشد.
هرچند زمان پردازش ویزای دانشجویی ترکیه زیاد طولانی نیست؛ اما برای مدیریت درست زمان خود بهتر است به محض دریافت نامه پذیرش دانشگاه، درخواست ویزای دانشجویی خود را ثبت کنید. تأخیر های پیش بینی نشده از طرف سفارت یا تکمیل نبودن مدارک، می تواند مدت زمان دریافت ویزای تحصیلی شما را طولانی تر کند.
اگر ویزای دانشجویی رد شد چه باید کرد؟
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل بدون داشتن ویزای دانشجویی امکان پذیر نیست. اگر درخواست شما به دلیل ناقص بودن مدارک رد شد، می توانید به راحتی بعد از تکمیل مدارک مورد نیاز مجدد درخواست خود را ارسال کنید. البته باید تقریبا 24 ساعت منتظر بمانید. این بار اگر تمام اطلاعات و مدارک شما صحیح باشد، می توانید ویزای خود را طی سه روز آینده دریافت کنید. اما اگر تصور می کنید درخواست شما به صورت ناعادلانه ای رد شده است، می توانید برای دفاع از خود با کنسولگری تماس بگیرید و قرار ملاقات دیگری تنظیم کنید. رزرو این قرار ملاقات ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد؛ بنابراین بهتر است در اولین فرصت برای دریافت ویزای دانشجویی خود اقدام کنید تا زمان کافی برای رفع مشکلات احتمالی را داشته باشید. خاطرتان باشد هنگام مراجعه به کنسولگری، مجدد تمام مدارک مورد نیاز را همراه خود داشته باشید. اگر نمی توانید شخصا به کنسولگری مراجعه کنید، می توانید نادعادلانه بودن رد ویزای خود را با نامه یا ایمیل به آن ها اعلام کنید و هر گونه شواهد حمایتی را در نامه و ایمیل خود ارسال کنید.
جمع بندی
همان طور که در طول مقاله گفته شد، امروزه مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل یکی از بهترین روش های دریافت اقامت این کشور زیبای اروپایی/ آسیایی است. دانشگاه های ترکیه هر ساله میزبان صد ها دانشجو از سراسر جهان هستند. یک دانشجوی بین المللی می تواند حتی بعد از اتمام تحصیلات خود به مدت 6 ماه تا یکسال در این کشور اقامت قانونی داشته باشد و برای پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب و تبدیل مجوز اقامت دانشجویی خود به اقامت کاری تلاش کند.