جستجو
Close this search box.

تحصیل مامایی در ترکیه + پذیرش |موقعیت های شغلی|

نویسنده:admin
تاریخ انتشار:۱۹ مرداد ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
داشتن معدل دیپلم بالای 50 درصد برای تحصیل مامایی در ترکیه کافی خواهد بود. آقایان نمی‌توانند رشته مامایی را انتخاب کنند. زبان تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه، ترکی یا انگلیسی است. شرط مهم دیگر برای تحصیل در رشته مامایی در ترکیه آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها مانند آزمون YOS و SAT اشاره کرد.
تحصیل-مامایی-در-ترکیه

رشته‌های زیرشاخه پزشکی به‌طورکلی از پر طرف‌دارترین رشته‌ها در دنیا محسوب می‌شوند. گرایش‌های زیادی در زمینه پزشکی وجود دارد. این رشته‌ها شامل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی و… می‌شوند. پذیرش در هریک از این رشته‌ها بر اساس واجد شرایط بودن متقاضی باتوجه‌به رشته و دانشگاه موردنظر وی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تحصیل مامایی در ترکیه بپردازیم. این رشته یکی از پر طرف‌دارترین رشته‌ها در بین داوطلبان تحصیل در ترکیه است.

تاریخچه تحصیل مامایی در ترکیه

در قرن نوزدهم در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول و ازمیر، مامایی توسط زنان مشهور انجام می‌شد. اما اولین دوره تحصیل مامایی در ترکیه در سال 1880 میلادی آغاز شد. در سال 1880 دکتر بسیم عمر پاشا متخصص زنان در ترکیه، معیارهای خاصی را برای این رشته و حرفه تعیین کرد. علی‌رغم همه این تلاش‌ها، اولین مدرسه مامایی به سرپرستی دکتر بسیم عمر پاشا در سال 1909 در این کشور تأسیس شد.

ماماها، بارداری، پیگیری و کنترل وضعیت تولد، کمک به پزشک در زمان تولد، نظارت بر سلامت مادر و نوزاد، همکاری با سایر پرسنل مراقبت‌های بهداشتی، خدمات پیشگیرانه و… را بر عهده دارند. در ادامه به برخی دیگر از وظایف ماماها می‌پردازیم:

  • خدمات سلامت جنسی و باروری
  • تهیه و مدیریت آموزش‌های مقدماتی برنامه‌های مادر و پدر در دوره قبل از بارداری
  • اقدامات و نظارت‌های پس از بارداری
  • اقدامات لازم برای زایمان
  • نظارت بر سلامت مادر و نوزاد
  • مراقبت و معاینه نوزاد پس از تولد

این مؤسسه دانشجویان دختر زیر 30 سال را که از مدارس مختلف ترکیه فارغ‌التحصیل شده بودند می‌پذیرفت و برنامه‌های درسی اصلاح شده‌ای را برای مامایی ارائه می‌کرد. در این مدرسه یا مؤسسه، برنامه‌های بالینی علاوه بر برنامه‌های تحصیلی به دانشجویان ارائه می‌شد. این مدرسه در طول جنگ جهانی اول بی‌وقفه به کار خود ادامه می‌داد. بااین‌حال، ماماهایی که از این مدرسه فارغ‌التحصیل می‌شدند نمی‌خواستند در آناتولی (خارج از استانبول) به کار بپردازند.

در سال 1920، دانش‌آموزان دختر از شهرهای مختلف که از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده بودند، برای آموزش شبانه‌روزی به استانبول فرستاده شدند. شهرداری‌های محلی هزینه‌های تحصیل در مؤسسه مامایی و هزینه سفر را پوشش می‌دادند. مدت‌زمان دوره تحصیل مامایی در ترکیه ابتدا به سه سال و سپس به چهارسال افزایش یافت. دانش‌آموزان بین 15 تا 25 سال در این مؤسسه پذیرفته شدند.

آموزش-پیشرفته-مامایی-در-ترکیه

آموزش پیشرفته مامایی در ترکیه

آموزش مامایی در ترکیه که قبلاً در سطوح مختلف انجام می‌شد، در شورای‌عالی بهداشت مطرح شد و مقرر شد این آموزش فقط در دانشگاه و مقاطع کارشناسی انجام شود. این پروتکل در سال 1996 بین وزارت بهداشت و اداره CHE امضا شد. بر اساس مصوبه شورا، دبیرستان‌های حرفه‌ای بهداشت که به ارائه آموزش مامایی/ پرستاری می‌پرداختند، فرایند آموزش را به دانشگاه‌ها واگذار کردند.  بیست و سه دانشکده پزشکی از سال 2009 به آموزش مامایی در ترکیه پرداختند. نقش حیاتی این حرفه در حمایت و ارتقای سلامت مادران و نوزادان در کشورها به این دلیل است که سازمان بهداشت جهانی (WHO)  و یونیسف تأکید بی‌نظیر و مستمری بر تقویت آموزش حرفه‌ای مامایی دارند.

دانش و مهارت‌های تحصیل مامایی در ترکیه

همان‌طور که گفتیم، بسیاری از کالج‌ها و دانشگاه‌های ترکیه به آموزش مامایی می‌پردازند. تحصیل مامایی در ترکیه برای دانشجویان و متقاضیان در مقاطع مختلف در دسترس است. در این قسمت قصد داریم درمورد دانشجویان کارشناسی مامایی در ترکیه صحبت کنیم. پس از تحصیل در رشته مامایی در ترکیه، انتظار می‌رود دانشجو با اخذ مدرک کارشناسی در پایان دوره، دانش‌ها و مهارت‌های زیر را کسب کند:

  • انجام حداقل 100 معاینه قبل از تولد
  • نظارت بر حداقل 40 بارداری معمولی
  • انجام حداقل 40 زایمان معمولی
  • نظارت بر 40 بارداری خطرناک
  • پایش وضعیت 100 مادر و کودک پس از زایمان طبیعی
  • نظارت بر 50 کودک در شرایط سخت و خطرناک
  • انجام حداقل 25 روش مرتبط با IUD

تمامی موارد فوق در آموزش عملی و بالینی اتحادیه اروپا ذکر شده است؛ بنابراین همه این موارد باید رعایت و انجام شود.

آموزش-پیشرفته-مامایی-در-ترکیه

شرایط تحصیل مامایی در ترکیه

طبق شرایط و توضیحات برنامه‌های آموزش عالی، آقایان نمی‌توانند رشته مامایی را انتخاب کنند. جدای از آن، داشتن معدل دیپلم بالای 50 درصد برای تحصیل مامایی در ترکیه کافی خواهد بود. از دیگر شرایط مهم تحصیل مامایی در ترکیه می‌توان به آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها مانند آزمون YOS و SAT اشاره کرد. ازآنجایی‌که زبان تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه، ترکی یا انگلیسی است، متقاضیان تحصیل در رشته مامایی در ترکیه باید باتوجه‌به دانشگاه انتخابی خود، مدرک مهارت زبان انگلیسی یا ترکی را به دانشگاه ارائه دهند.

آزمون YOS

آزمون YOS آزمون ورودی دانشجویان خارجی و غیربومی در دانشگاه‌های دولتی ترک‌زبان ترکیه است. اکثر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه از طریق این آزمون اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی می‌کنند.  این آزمون به دانشجویان امکان تحصیل در رشته‌هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، پرستاری، حقوق، روان‌شناسی، مکانیک، معماری و… را در دانشگاه‌های ترک‌زبان ترکیه فراهم می‌کند. آزمون یوس معمولاً شامل 80 سؤال تستی در زمینه‌های مختلف است که از این تعداد 40 سؤال به سؤالات IQ ،35 سؤال دیگر به ریاضی و 5 سؤال به هندسه اختصاص دارد.  نسبت تقسیم سؤالات بین قسمت‌های مختلف در دانشگاه‌ها متفاوت است. از سال 2012، هر دانشگاهی آزمون مختص به خود را برگزار می‌کند و زمان خاصی را برای این آزمون تعیین می‌کند. در صورت کسب نمره بالا در این آزمون، دانشجویان شانس برخورداری از بورسیه تحصیلی را خواهند داشت. حداقل نمره قبولی در آزمون YOS، 50 است و متقاضیانی که نتوانند این نمره را کسب کنند، قادر به انتخاب رشته نخواهند بود. حداقل نمره قبولی برای رشته‌هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و مامایی 90 است؛ اما در حالت کلی نمره قبولی به دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد. زبان این آزمون را به زبان انگلیسی یا سایر زبان‌ها علاوه بر ترکی انتخاب می‌کنند.

آزمون-های-مورد-تایید-برای-رشته-مامایی

آزمون SAT

برخی از دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان ترکیه آزمون SAT را شرط پذیرش دانشجویان قرار می‌دهند. این آزمون یک آزمون چندگزینه‌ای است که هدف آن سنجش هماهنگ دانش‌آموزانی است که قصد تحصیل در بهترین دانشگاه‌های دنیا را دارند. آزمون ست به زبان انگلیسی است و شامل دروس ریاضی، درک مطلب و نگارش می‌شود که هر قسمت دارای حداکثر 800 نمره است. سطح دشواری این آزمون از آزمون YOS بیشتر است.  این آزمون شامل دو بخش است که داوطلبان می‌توانند در هر دو شرکت کنند. برای این امر متقاضیان باید ابتدا شرایط دانشگاه موردنظر را به‌دقت مطالعه کنند تا مشخص شود کدام نوع آزمون مورد قبول دانشگاه موردنظر است. متقاضیان شرکت در این آزمون باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند. حداقل نمره آزمون SAT برای رشته‌ها و دانشگاه‌های ممتاز ترکیه حدود 1300 است. این آزمون 7 بار در سال و در تاریخ‌های مشخص برگزار می‌شود.

مدارک لازم برای تحصیل مامایی در ترکیه

  • مدرک کارشناسی و ترجمه معتبر به زبان ترکی یا انگلیسی
  • ریز نمرات دوره کارشناسی انگیزه­نامه
  • مدرک معتبر مهارت زبانی ترکی (تومر) یا انگلیسی (آیلتس و تافل)
  • کپی و اسکن پاسپورت معتبر و ویزای تحصیلی
  • رزومه و سوابق پژوهشی
  • توصیه‌نامه
  • اخذ نمره قبولی در آزمون ورودی

فرصت‌های شغلی

پس از اتمام تحصیل مامایی در ترکیه، طیف وسیعی از گزینه‌های شغلی و همچنین دوره‌های تحصیلات تکمیلی وجود خواهد داشت. در اینجا به چند مورد از گزینه‌های شغلی که در دسترس دانشجویان مامایی در ترکیه قرار خواهد گرفت اشاره می‌کنیم:

  • زایشگاه‌‌ها
  • بیمارستان‌ها
  • اتاق‌های زایمان
  • مراکز بهداشت خانواده
  • مراکز بهداشت جمعی
  • مراکز زنان و زایمان
  • خدمات نوزادان
  • خدمات ناباروری
  • مراکز تنظیم خانواده
درآمد-رشته-مامایی-در-ترکیه

درآمد رشته مامایی در ترکیه

استخدام فارغ‌التحصیلان رشته مامایی در ترکیه ممکن است کمی سختی داشته باشد، اما درآمد بسیار خوبی در انتظار فارغ‌التحصیلان این رشته خواهد بود. دولت ترکیه خدمات رفاهی و تسهیلات خاصی به زنان باردار و همچنین مشاغل مربوط به آن‌ها اختصاص می‌دهد. میانگین درآمد ماما در ترکیه با سابقه کاری 1 الی 3 سال، حدود 77.945 لیر و برای افرادی باسابقه کاری بیش از 8 سال، 138.330 لیر در سال است. به طور میانگین حقوق یک ماما در ترکیه 110.195 لیر در سال است.

بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل مامایی در ترکیه

ازآنجایی‌که مامایی مدرکی است که با بهداشت و بیمارستان‌ها سروکار دارد، منطقی است که بگوییم حضور در دانشگاهی در ترکیه که در پردیس خود بیمارستان دارد، یک امتیاز مثبت محسوب می‌شود. ازآنجایی‌که دانشگاه‌های ترکیه بیمارستان‌های مخصوص به خود را دارند، بهترین دانشگاه‌هایی که رشته مامایی را ارائه می‌دهند عبارت‌اند از:

لازم به ذکر است از بین دانشگاه‌های ترکیه که رشته مامایی را ارائه می‌دهند، تنها تعداد کمی مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند. ازجمله این دانشگاه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه آتاتورک
  • دانشگاه اژه
  • دانشگاه حاجی تپه
  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه کوچ
شهریه-تحصیل-مامایی-در-ترکیه

شهریه تحصیل مامایی در ترکیه

شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه، باتوجه‌به هر دانشگاه، زبان تحصیل و مقطع تحصیلی متفاوت است. به طور متوسط شهریه تحصیل در رشته مامایی ترکیه در مقطع کارشناسی حدود 5000 لیر در سال برآورد می‌شود.  شهریه دوره کارشناسی ارشد مامایی به زبان ترکی 300 تا 600 دلار در سال و به زبان انگلیسی 600 تا 900 دلار در سال است. هزینه تحصیل در رشته مامایی در ترکیه در مقطع دکتری به طور متوسط 800 دلار در سال برآورد می‌شود.

تحصیل مامایی در ترکیه

هرساله دانشجویان زیادی برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه به این کشور سفر می‌کنند. رشته مامایی یکی از رشته‌های پرطرف‌دار در بین دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌رود. اعتبار بین‌المللی این رشته در ترکیه و همچنین استانداردهای آموزشی دانشگاه‌های ترکیه در سطح جهانی از دیگر دلایل انتخاب این رشته توسط دانشجویان بین‌المللی است. در این مقاله کوشیدیم تا هرآنچه لازم است درمورد تحصیل مامایی در ترکیه بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. از این­که تا پایان با ما همراه بودید از شما متشکریم.

کلمه کلیدی: تحصیل مامایی در ترکیه