رشته مهندسی نفت در ترکیه یکی از رشتههای مهمی است که به بررسی راههای جستجوی منابع نفتی و شیوههای تولید آن میپردازد و درعینحال بهترین روشهای کشف منابع نفت مدفون را بررسی میکند. این رشته در بین رشتههای مشابه علمی، به دلیل وابستگی به ثروت زمین که انقلابی از مدرنیته و توسعه را در دو قرن اخیر به جهان بخشیده است، از شهرت و محبوبیت بالایی برخوردار است. بهتناسب علاقه شدید ترکیه به پیشرفت در همه زمینهها، دانشگاههای این کشور رشته مهندسی نفت را موردتوجه قرار دادهاند و چندین دانشگاه دولتی و خصوصی این کشور در تدریس این رشته در سطح جهان سرآمد بودهاند. در این مقاله به معرفی و بررسی تحصیل مهندسی نفت در ترکیه خواهیم پرداخت. اگر شما هم علاقهمند به تحصیل این رشته در خارج از کشور هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
تحصیل در رشته مهندسی نفت در ترکیه
تحصیل مهندسی نفت در ترکیه چهار سال (8 ترم) به طول میانجامد. یک سال آمادگی زبان برای دانشجویانی که مدرک مهارت زبان را در ابتدای تحصیل ارائه نداده باشند، در نظر گرفته میشود. دانشجویانی که از رشته مهندسی نفت در ترکیه فارغالتحصیل میشوند، بر روی مخازن نفت و گاز و پروسه حفاری و بهرهوری از نفت، تمرکز خواهند داشت.
موضوعاتی که در رشته مهندسی نفت در ترکیه تدریس میشوند، عبارتاند از:
- مقدمهای بر مهندسی نفت و گاز طبیعی
- علم زمین و خواص زمینشناسی
- فناوری حفاری
- مبانی مکانیک
- شیمی نفت
- مهندسی تولید
- شرایط ریسک و ایمنی
- استخراج افزایشدهنده نفت
- فراوری گاز طبیعی و…
شرایط تحصیل مهندسی نفت در ترکیه
پذیرش در دانشگاههای دولتی ترکیه به موفقیت در آزمونهای YOS(ترکی) و SAT (انگلیسی) بستگی دارد. علاوه بر این، هر دانشگاه دارای حداقل نمرات موردنظر برای پذیرش دانشجویان خواهد بود. از دیگر شرایط مهم تحصیل مهندسی نفت در دانشگاههای ترکیه، میتوان به ارائه مدرک مهارت زبان ترکی یا انگلیسی و یا شرکت در دوره یکساله آمادگی زبان اشاره کرد.در دانشگاههای خصوصی ترکیه، شرط تحصیل در رشته مهندسی نفت، ارائه مدرک دیپلم با حداقل معدل 50% و مدرک زبان است . لازم به ذکر است که هر یک از دانشگاههای خصوصی ترکیه ممکن است شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجویان بینالمللی داشته باشند.
مدارک لازم برای پذیرش در رشته مهندسی نفت در ترکیه
- اصل مدرک دیپلم و ترجمه معتبر آن
- ریز نمرات دبیرستان
- چند قطعه عکس
- پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
- توصیهنامه
- انگیزه نامه
- مدرک مهارت زبان ترکی یا انگلیسی
- گواهی تمکن مالی
- بیمهنامه
- رسید پرداخت هزینههای ثبتنام
- مدرک شرکت در آزمون ورودی
بهترین دانشگاهها برای تحصیل مهندسی نفت در ترکیه
بسیاری از دانشگاههای خصوصی و دولتی ترکیه برنامه مهندسی نفت را ارائه میدهند که از جمله بهترین این دانشگاهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه بتمن
- دانشگاه فنی اسکندرون
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه فنی ییلدیز
- دانشگاه غازی آنتپ
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه اژه
- دانشگاه کاتب چلبی ازمیر
- دانشگاه فنی خاورمیانه
از میان دانشگاههای مذکور، دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه بغازیچی در میان 50 دانشگاه برتر جهان در این رشته قرار دارند.
تحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نفت در ترکیه
برنامههای تحصیلات تکمیلی مهندسی نفت در ترکیه، بر مطالعات تحقیق و توسعه با آموزش مهندسان محقق واجد شرایط و دانشگاهیان برای مشارکت در مطالعات فناوری و همکاری با مؤسسات و دانشگاههای داخلی و خارجی مرتبط با مهندسی نفت، متمرکز است. دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دروس مختلف تخصصی رشته مهندسی نفت را تحت آموزش متخصصان باصلاحیت که برنامههای آکادمیک را با تمرکز بر روشهای نوین تدریس ارائه میدهند، مطالعه میکنند. دانشجویان با ادامه تحصیل در رشته مهندسی نفت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه، در یک گرایش خاص به متخصص این زمینه تبدیل میشوند. متخصصان مهندسی نفت در فازهای استخراج، اکتشاف، مطالعات امکانپذیری، بهینهسازی و … میتوانند مشغول به کار شوند.
هزینه تحصیل در رشته مهندسی نفت در ترکیه
هزینههای تحصیل مهندسی نفت در ترکیه در مقایسه با سایر کشورها بسیار مقرونبهصرفه است. هزینه تحصیل مهندسی نفت در ترکیه به مواردی مانند مقطع تحصیلی، زبان تحصیل و نوع دانشگاه بستگی دارد. بهطورکلی شهریه تحصیل مهندسی نفت در ترکیه در دانشگاههای دولتی حدود 1000 تا 10000 لیر برآورد میشود. هزینه تحصیل در رشته مهندسی نفت در دانشگاههای خصوصی ترکیه از 5000 الی 20000 دلار است.
آینده رشته مهندسی نفت
مهندسی نفت به دلیل تأمین انرژی موردنیاز جهان و درعینحال کمک به کاهش اثرات تغییرات آبوهوایی برای دهههای آینده ضروری خواهد بود، همانطور که از طلوع تمدن بشری بوده است. شگفتانگیزترین بخش تحصیل مهندسی نفت در ترکیه این است که دانشجویان قبل از پایان تحصیل، در شرکتهای نفتی استخدام میشوند. این نشاندهنده نیاز روزافزون به مهندسان نفت است.
مشاغل موجود برای فارغالتحصیلان مهندسی نفت در ترکیه
فارغالتحصیلان رشته مهندسی نفت در ترکیه میتوانند در بازار کار صنعت استخراج مشغول به کار شوند. در کنار این، از دیگر مشاغل موجود برای فارغالتحصیلان این رشته میتوان به کار در دیگر بخشهای تحقیق و توسعه کشوری، مشاوره حقوقی، آموزش، تولید و طراحی ماشینآلات و پستهای مدیریتی اشاره کرد. از جمله مشاغل موجود برای یک مهندس نفت در ترکیه عبارتاند از:
- بازرس دولت
- مهندس تولید
- برنامهریز و طراح حفاری
- مدیر خدمات فنی
- وکیل نفت
- تحلیلگر سرمایهگذاری
- مدیر اجرایی
- مدیر معدن
- و…
درآمد مهندس نفت در ترکیه
در کشور ترکیه، مهندسی نفت جزو مشاغل پردرآمد به شمار میرود. این شغل در کشور ایران نیز از درآمد خوبی برخوردار است. درآمد سالانه یک مهندس نفت در ترکیه، حدود 100000 لیر تخمین زده میشود. فارغالتحصیلان رشته مهندسی نفت در ترکیه، بسته به زمینهای که در آن مشغول شدهاند و میزان سابقه کاری، دستمزدهای متفاوتی دریافت خواهند کرد. به طور متوسط مهندسان نفت در ترکیه ماهانه حدود 8060 لیر درآمد دارند. درآمد یک مهندس نفت در ترکیه در کمترین حالت 4350 لیر و در بیشترین حالت 12200 لیر در ماه برآورد میشود. نکته قابلذکر این است که افراد با داشتن مدرک کارشناسی ارشد مهندسی نفت، حدود 53 درصد افزایش درآمد خواهند داشت.
تحصیل مهندسی نفت در ترکیه
تحصیل مهندسی نفت در ترکیه باتوجهبه بازار کار گسترده و درآمد بالا یکی از بهترین رشتههای تحصیلی در این کشور در نظر گرفته میشود. تحصیل در رشته مهندسی نفت به دلیل آینده کاری و وجهه اجتماعی بالا در بین دانشجویان ایرانی طرفداران زیادی دارد. شرایط سخت کنکور و دشواری قبولی در رشته مهندسی نفت دانشجویان ایرانی را برآن داشته تا رویای تحصیل در این رشته را در کشورهای خارجی دنبال کنند. کشور ترکیه به دلیل نزدیکی مسافت، شباهت فرهنگی، تحصیل ارزان و آزمونهای ورودی راحت یکی از بهترین گزینهها برای تحصیل در رشته مهندسی نفت برای دانشجویان ایرانی است. متقاضیان این رشته پس از فارغالتحصیلی بهراحتی جذب مراکز مربوطه در ترکیه یا ایران خواهند شد. در این مقاله به معرفی و بررسی تحصیل مهندسی نفت در ترکیه پرداختیم. امید است مطالب فوق برای شما مفید واقع شده باشند.