در این مقاله راهنما جامع و اختصاصی تحصیل در ترکیه از یونی لند، با بررسی صفر تا صد شرایط تحصیلی ترکیه، شما را کاملا با فرآیند و راههای مهاجرت تحصیلی آشنا کرده و تمامی مواردی که باید در سال 2025 در نظر بگیرید را معرفی میکنیم. همین یک مقاله را همراه ما باشید تا نقشه راه مهاجرت تحصیلی به ترکیه خود را پیدا کنید!
چرا تحصیل در ترکیه برای ایرانیان محبوب است؟
تحصیل در ترکیه سالهاست به یکی از محبوبترین گزینهها برای دانشجویان منطقه و مخصوصا ایرانیها تبدیل شده و هر ساله تعداد بیشتری از علاقهمندان به ادامه تحصیل، این کشور را به عنوان مقصد خود انتخاب میکنند. دلایل زیادی پشت این تصمیم وجود دارد که ترکیه را به گزینهای ایدهآل برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است.
یکی از اصلیترین مزایای مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای ایرانیان نزدیکی جغرافیایی آن به کشور است. ترکیه از لحاظ مسافتی به ایران بسیار نزدیک است و همین موضوع هزینههای سفر را برای دانشجویان ایرانی به شکل قابل توجهی کاهش میدهد. از طرف دیگر، شباهتهای فرهنگی و تاریخی میان دو کشور باعث شده که دانشجویان ایرانی راحتتر با محیط جدید سازگار شوند و کمتر احساس غریبی کنند.
تحصیل در دانشگاه های ترکیه نیز به دلیل اعتبار بالای این مؤسسات در سطح جهانی، توجه بسیاری از دانشجویان را به خود جلب کرده است. دانشگاههای مطرحی مانند دانشگاه استانبول، حاجت تپه، فنی خاورمیانه و بوغازچی مدارکی ارائه میدهند که مورد تأیید بسیاری از کشورهای جهان است. این موضوع برای کسانی که قصد دارند پس از پایان تحصیل خود به کشورهای اروپایی یا آمریکایی مهاجرت کنند، اهمیت زیادی دارد.
تحصیل برای ما ایرانیها به دلیل شرایط آسانتر دریافت ویزا نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. قوانین مهاجرتی ترکیه برای ایرانیان دوستانهتر بوده و فرآیند دریافت ویزای تحصیلی با سرعت بیشتری انجام میشود. علاوه بر این، امکان تحصیل در کشور ترکیه بدون نیاز به مدرک زبان ترکی یا انگلیسی در ابتدا، یک مزیت بزرگ محسوب میشود. بسیاری از دانشگاههای ترکیه دورههای آمادگی زبان برگزار میکنند که دانشجویان میتوانند قبل از شروع تحصیل رسمی خود در این دورهها شرکت کنند.
از دیگر دلایل جذابیت تحصیل در کشور ترکیه، هزینههای مقرونبهصرفه زندگی و تحصیل در آن نسبت به کشورهای اروپایی است. شهریه دانشگاههای دولتی ترکیه به مراتب پایینتر از کشورهای اروپایی و آمریکا است و هزینههای زندگی نیز در اکثر شهرهای این کشور اقتصادیتر است؛ حتی اگر در بخش اروپایی ترکیه اقامت داشته باشید. به همین دلیل، دانشجویانی که به دنبال تحصیل با کیفیت با هزینه مناسب هستند، ترکیه را به عنوان مقصد خود انتخاب میکنند. از طرفی، ترکیه به عنوان پلی برای مهاجرت به اروپا شناخته میشود. بسیاری از دانشجویان پس از پایان تحصیل خود از طریق فرصتهای تبادل دانشجویی و یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر به کشورهای اروپایی مهاجرت میکنند.
علاوه بر این، ترکیه دارای برنامههای بورسیه تحصیلی متنوعی مانند بورسیه دولتی «بورسلاری» است که هزینههای تحصیل و زندگی دانشجویان را به طور کامل پوشش داده و امکان تحصیل رایگان را برای شما در این کشور فراهم میکند. البته مسلما این بورسیه شامل همه دانشجویان نمیشود و برای بهره مندی از مزایای فوقالعاده آن باید در آن قبول شوید.
در نهایت میتوان گفت شرایط تحصیل در ترکیه به دلیل فراهم بودن امکانات آموزشی مناسب، همکاریهای علمی با دانشگاههای معتبر جهان، بورسیههای جذاب، هزینههای مقرون به صرفه نسبت به کشورهای اروپایی و نزدیکیهای فرهنگی جغرافیایی و مزایای حاصل از آن، گزینهای بسیار مناسب برای پیشرفت و موفقیت دانشجویان ایرانی محسوب میشود.
شرایط تحصیل در ترکیه شامل چه مواردی است؟
شرایط تحصیل در ترکیه با توجه به انتخابهای شما، کمی متفاوت است. اما به طور کلی میتوان گفت نحوه ورود و تحصیل در دانشگاه های ترکیه آسان تر از موارد مشابه در ایران است. این در حالی است که میانگین رنکینگ و امکانات این دانشگاهها بالاتر است. اگرچه که مسلما شهریه آنها نیز بیشتر است مگر اینکه بتوانید با بورسیه، هزینههای خود را صفر کنید.
یکی از مهمترین دلایلی که تحصیل در ترکیه را راحتتر میکند، آسانی آزمون ورودی به دانشگاههای آنهاست؛ که آنهم فقط برای دانشگاه های دولتی است. آزمون YÖS که به کنکور ترکیه برای متقاضیان خارجی غیر ترکیهای مشهور است، برخلاف کنکور ایران فقط شامل سه درس ریاضی، هندسه و هوش است. حتی مباحث ریاضی و هندسه آنها نیز به شدت از مباحث کنکور ایران راحتتر است. از طرفی حل سوالات به دلیل فرمول یا شکل محور بودن سوالات آنها نیازی به تسلط به زبان ترکی هم ندارد. حتی ورود به دانشگاههای ترکیه نیز نیازمند تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی نیست چرا که دانشگاهها یک ترم را صرف آموزش زبان رسمی کشور خود یا انگلیسی به دانشجویان خارجی غیر مسلط میکنند. مسلما اگر مدرک زبان تومر یا تافل داشته باشید به همین دوره زبان که نامش حاضرلیک است هم نیازی نیست. تنها مدارکی که برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه نیاز دارید هم، آخرین مدرک تحصیلی خود (مانند دیپلم)، ریز نمرات تحصیلی و سایر مدارک هویتی (مانند پاسپورت) است.
اما همانطور که گفتیم، شرایط تحصیل در ترکیه بسته به انتخابهایی که خواهید داشت متفاوت است. در ادامه میتوانید مواردی که باید انتخاب کرده و در نظر بگیرید را مفصل بررسی کنید.
انتخاب بین دانشگاه دولتی و خصوصی؟
یکی از مهمترین تصمیماتی که برای تحصیل در ترکیه باید بگیرید، انتخاب بین دانشگاههای دولتی و خصوصی است. دانشگاه های دولتی ترکیه معمولاً از نظر شهریه مقرونبهصرفهتر هستند و همین موضوع باعث شده است که بسیاری از دانشجویان ایرانی این گزینه را برای تحصیل در کشور ترکیه انتخاب کنند. اما پذیرش در دانشگاههای دولتی به آزمون یوس وابسته است و کسب نمره مناسب در این آزمونها برای ورود به دانشگاهها و رشتههای پرطرفداری مثل پزشکی و مهندسی ضروری است. همچنین، بیشتر دورههای ارائهشده در این دانشگاهها به زبان ترکی است که باید قبل از شروع تحصیل به آن توجه داشته باشید.
در مقابل، دانشگاه های خصوصی ترکیه هزینههای بیشتری دارند اما امکانات و مزایای خاص خود را نیز ارائه میدهند. پذیرش در این دانشگاهها معمولاً راحتتر است و نیازی به شرکت در آزمونهای ورودی ندارند. اگرچه برخی از دانشگاه های خصوصی سطح بالا استثنا هستند. بسیاری از دانشگاههای خصوصی دورههای آموزشی خود را علاوه بر زبان ترکی، به زبان انگلیسی هم ارائه میدهند که برای دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند، یک مزیت بزرگ محسوب میشود. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید، دانشگاه های خصوصی ترکیه برخلاف دانشگاه های خصوصی ایران (آزاد و پیام نور) لزوما از لحاظ سطح علمی چیزی از دانشگاه های دولتی کم ندارد.
برای کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند، انتخاب بین دانشگاه دولتی و خصوصی باید بر اساس اهداف تحصیلی، بودجه و شرایط پذیرش مورد نظر انجام شود.
ورود با آزمون یا بدون آزمون به دانشگاه؟
اگر قصد تحصیل در ترکیه، بهویژه دانشگاههای دولتی (یا برخی از دانشگاههای خصوصی) این کشور را دارید، باید بدانید که پذیرش در این دانشگاهها از طریق شرکت در آزمون یوس صورت میگیرد. آزمون YÖS مخصوص دانشجویان خارجی طراحی شده و به زبانهای ترکی و انگلیسی برگزار میشود. این آزمون شامل 80 سوال در زمینههای هوش، ریاضیات و هندسه است و بهعنوان یکی از مهمترین معیارهای پذیرش دانشگاههای دولتی در نظر گرفته میشود.
بعد از اعلام نمرههای آزمون، باید انتخاب رشته دانشگاه های دولتی ترکیه را برای هر دانشگاه به صورت جداگانه انجام دهید چرا که سیستم انتخاب رشته در ترکیه برخلاف ایران متمرکز نیست. البته از آنجایی که رقابت برای پذیرش در دانشگاههای معتبر ترکیه بسیار بالاست، داشتن نمرهی بالا در آزمون YÖS اهمیت زیادی دارد. بهخصوص اگر قصد دارید در رشتههای پرطرفداری مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مهندسی تحصیل کنید.
اما اگر حوصله ندارید و به دنبال تحصیل در کشور ترکیه بدون شرکت در آزمونهای ورودی هستید، میتوانید دانشگاههای خصوصی این کشور را نیز در نظر بگیرید. تقریبا همه این دانشگاهها تنها با بررسی مدارک تحصیلی قبلی و مصاحبه علمی پذیرش میکنند. البته باید توجه داشته باشید که تحصیل در دانشگاههای خصوصی هزینه بیشتری دارد؛ اما در عوض، نیازی به شرکت در آزمون نخواهید داشت.
در نهایت، انتخاب بین تحصیل با آزمون یا بدون آزمون به شرایط و اهداف شما بستگی دارد. اگر قصد دارید در دانشگاههای دولتی معتبر تحصیل کنید، شرکت در یک کلاس یوس جهت آماده شدن برای آزمون ضروری است. اما اگر تمایل دارید سریعتر و بدون استرس وارد دانشگاه شوید، ثبت نام دانشگاه های خصوصی ترکیه گزینه مناسبی برای شما هستند.
تحصیل رایگان یا پرداخت شهریه؟ هزینهها چه قدر است؟
برای کسانی که به دنبال تحصیل رایگان در ترکیه هستند، یکی از مهمترین روشها استفاده از بورسیه ترکیه یا همان ترکیه بورسلاری است. این بورسیهها معمولاً تمامی هزینههای تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش میدهند و فرصتی عالی برای کسانی که توانایی مالی محدودی دارند، فراهم میکنند. با این حال، رقابت برای دریافت این بورسیهها بسیار شدید است و تنها دانشجویان برجسته و نخبه ممکن است موفق به دریافت آن شوند.
اگر به هر دلیلی موفق به دریافت بورسیه دولتی ترکیه نشدید، میتوانید از تام بورس خود دانشگاهها استفاده کنید. البته تام بورس یا بورس 100 بر خلاف اسمش اصلا بورسیه نیست بلکه نوعی تخفیف برای شهریه است! تخفیف بالای 50 درصدی که اگر شهریه 4 سال را یکجا پرداخت کنید، به شما داده میشود. اگر هم مایل به این نوع پرداخت نیستید، میتوانید شهریه دانشگاه را سالانه پرداخت کنید. شهریه هر دانشگاه نیز با دانشگاههای دیگر میتوانند اختلافهای فاحشی داشته باشند. این مسئله برای رشتهها نیز برقرار است.
بهتر است درباره مسئله هزینهها به مقالات اختصاصی ما در این باره رجوع کنید، اما به طور کلی میتوان هزینه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه را به دو بخش هزینه تحصیل (شهریه) با مبالغ حداقلی 3000 تا 12000 دلار سالانه و هزینه زندگی (غذا، خوابگاه، حمل و نقل و …) با مبلغ حداقلی 1000 دلار ماهانه تقسیم کرد.
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید، بهتر است ابتدا اطلاعات دقیقی درباره بورسیههای موجود و هزینه تحصیل در ترکیه با توجه دانشگاهها و رشتههای مد نظرتان به دست آورید و سپس تصمیمگیری کنید.
ترکیه مقصدی برای تحصیل و دروازهای به سوی اروپا؟
ترکیه سالهاست که با سرمایه گذاری گسترده، قصد ارتقا علمی آموزشی کشور خود را دارد و الان نیز پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه داشته است. امروزه، تحصیل در ترکیه این امکان را به دانشجویان میدهد که از یک سیستم آموزشی معتبر و بینالمللی بهرهمند شوند و از امکانات پیشرفته و اساتید برجسته دانشگاههای ترکیه، نهایت استفاده را ببرند.
از طرفی بسیاری از دانشجویان، ترکیه را بهعنوان مقصد نهایی تحصیلی خود نمیبینند، بلکه آن را بهعنوان پلی برای مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپایی انتخاب میکنند. ترکیه دارای توافقنامهها و برنامههای تبادل دانشجویی با بسیاری از کشورهای اروپایی است که این امر مسیر ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر اروپا را برای دانشجویان هموارتر میکند.
اکثر دانشگاههای ترکیه علاوه بر ارائه برنامههای آموزشی به زبان ترکی، دورههایی به زبان انگلیسی نیز ارائه میدهند که امکان ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسیزبان را برای دانشجویان فراهم میآورد. در واقع بسیاری از دانشجویان با تحصیل در دانشگاههای ترکیه، فرصتهایی برای ادامه تحصیل یا کار در کشورهای اروپایی پیدا میکنند.
بنابراین، اگر شما هم بعد از مهاجرت تحصیلی به ترکیه، در نظر دارید که پس از آن به اروپا مهاجرت کنید، ترکیه میتواند بهعنوان پلی برای رسیدن به هدفهای تحصیلی و شغلی شما عمل کند.
دانشگاههای تایید یا غیر تایید وزارت خانههای ایران؟ اصلا تایید بودن مهم است؟
اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید و در نظر دارید که پس از فارغالتحصیلی به ایران بازگردید و با مدرک خود مشغول به کار شوید، یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنید، تایید یا غیرتایید بودن دانشگاههای ترکیه توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران است. این موضوع میتواند تاثیر زیادی بر انتخاب دانشگاه و برنامههای آینده شما در ایران داشته باشد. در حال حاضر، برخی از دانشگاههای ترکیه از سوی وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران تایید شدهاند و فارغالتحصیلان این دانشگاهها میتوانند در ایران به راحتی مشغول به کار شوند. با این حال، دانشگاههای زیاد دیگری نیز وجود دارند که مورد تایید این وزارتخانهها نیستند. بنابراین اگر قصد دارید پس از تحصیل در دانشگاه های ترکیه، به ایران برگردید و با مدرک خود وارد بازار کار شوید، ضروری است که پیش از انتخاب دانشگاه، از وضعیت تایید یا غیر تایید بودن آن مطمئن شوید.
برای اطمینان از تایید بودن دانشگاههای ترکیه، میتوانید به وبسایت وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران یا صفحه دانشگاه های ترکیه ما مراجعه کنید. این وزارتخانهها فهرستی از دانشگاههای تایید شده را منتشر کردهاند که میتواند به شما کمک کند تا دانشگاه مناسب خود را انتخاب کنید. علاوه بر این، مشاورین تحصیلی یونی لند میتوانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند و اطلاعات به روزی ارائه دهند.
انتخاب دانشگاه معتبر و تایید شده از سوی وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران، نه تنها به شما این امکان را میدهد که بدون نگرانی وارد بازار کار ایران شوید، بلکه به شما این فرصت را میدهد که از مزایای تحصیل در یک دانشگاه شناخته شده بهرهمند شوید که امکانات بهتری را برای دانشجویان فراهم میکنند و از سطح علمی بالاتری برخوردار هستند. در عین حال، اگر دانشگاه شما تایید نشده باشد، ممکن است با مشکلاتی در اخذ مجوزهای لازم برای اشتغال در ایران مواجه شوید و نتوانید از مدرک تحصیلی خود به درستی استفاده کنید.
اما اگر قصد ندارید پس از تحصیل در ترکیه، به ایران برگردید، انتخاب دانشگاهی که توسط وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران تایید شده باشد، اهمیتی ندارد و فرقی نمیکند دانشگاه تایید انتخاب کنید یا غیر تایید. شاید انتخاب یک دانشگاه غیر تایید مزایای دیگری برای شما داشته باشد.
آغاز یا ادامه تحصیل در ترکیه؟ شرایط هر مقطع تحصیلی چگونه است؟
یکی دیگر از شرایطی که باید در نظر بگیرید این است که از چه مقطعی میخواهید تحصیل خود را ادامه دهید؟ کارشناسی؟ ارشد؟ یا دکتری؟ شاید هم حتی بخواهید قبل از ورود به دانشگاهها، تحصیل خود را از مدارس آغاز کنید. واضح است که مدارک و شرایط تحصیل در ترکیه برای هر یک از مقاطع ذکر شده متفاوت است. بیاید نگاهی به هریک بیاندازیم:
اغلب منظور از تحصیل در ترکیه، تحصیل لیسانس در ترکیه یا همان مقطع کارشناسی است که شما را برای اولین بار وارد دانشگاههای این کشور میکند. در کنار سایر مدارک هویتی و مدرک دیپلم، کارنامه آزمون یوس اهمیت ویژهای در این مقطع دارد؛ مگر آنکه بخواهید بدون آزمون وارد دانشگاه های خصوصی شوید. شما در این مقطع حتی نیاز به مدرک زبان هم ندارید چرا که دانشگاه با دورههای حاضرلیک این نیاز شما را بر طرف میکند. در واقع مهاجرت تحصیلی کارشناسی به ترکیه سادهترین روش مهاجرت نسبت به مقاطع بعدی محسوب میشود.
در مقطع کارشناسی ارشد، شرایط پذیرش بهطور قابل توجهی متفاوت است. در این مقطع، دانشگاهها بیشتر به ارزیابی رزومه علمی و پژوهشی دانشجویان میپردازند تا آزمونهای ورودی. بهطور معمول، برای پذیرش در مقطع ارشد، دانشجویان باید مدارک زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS را ارائه دهند. همچنین، برخی از دانشگاهها ممکن است از داوطلبان درخواست کنند که در آزمونهای تخصصی مانند GRE شرکت کنند. این آزمونها بیشتر برای رشتههای خاص مانند مهندسی، علوم پایه و مدیریت مورد نیاز هستند. در کنار اینها، داشتن توصیهنامه از اساتید و تجربههای پژوهشی میتواند شانس پذیرش را افزایش دهد.
پذیرش در مقطع دکتری در ترکیه بهطور قابل توجهی پیچیدهتر است. در این مقطع، دانشجویان باید رزومهای علمی و پژوهشی قوی ارائه دهند که شامل مقالات علمی، پایاننامههای قبلی و دیگر دستاوردهای تحقیقاتی باشد. علاوه بر این، دانشگاهها معمولاً از داوطلبان درخواست میکنند که در آزمونهای کتبی و شفاهی شرکت کنند که بهطور خاص بر روی رشته تحصیلی و پروژه تحقیقاتی آنها متمرکز است. در مقطع دکتری، به دلیل ماهیت تخصصی این مقطع، دانشجویان باید آماده باشند که در مصاحبهها و امتحانات تخصصی شرکت کنند که تواناییهای علمی آنها را ارزیابی میکند.
واضح است که برای تحصیل در هر مقطع، دانشجویان باید مدارک خاصی از جمله مدرک تحصیلی مقطع قبلی، فرم درخواست پذیرش، کپی پاسپورت، عکس، و گاهی اوقات توصیهنامه از اساتید یا کارفرمایان را ارائه دهند. این مدارک باید طبق دستورالعملهای دانشگاهها تهیه و ارسال شوند. علاوه بر این، دانشجویان باید هزینههای مربوط به ثبتنام و پذیرش را نیز پرداخت کنند.
تحصیل به زبان انگلیسی یا ترکی؟ اگر هیچکدام را بلد نباشیم چه کنیم؟
آزمونهای زبان نیز یکی از مهمترین بخشهای پذیرش برای تحصیل در ترکیه هستند. اگر زبان تحصیل شما ترکی باشد، دانشگاهها معمولاً از شما میخواهند که در آزمون زبان ترکی TÖMER شرکت کنید. این آزمون شامل ارزیابی مهارتهای زبان ترکی در بخشهای نوشتاری، گفتاری، شنیداری و خواندن است. برای دانشجویانی که به زبان انگلیسی تحصیل میکنند، معمولاً مدارک زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS مورد نیاز است. در صورتی که این مدارک را نداشته باشید، بسیاری از دانشگاهها دورههای زبان ترکی یا انگلیسی را قبل از شروع تحصیل ارائه میدهند.
بسیاری از دانشگاههای معتبر ترکیه، بهویژه در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا و ازمیر، برنامههای تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه میدهند. این برنامهها به دانشجویان خارجی این امکان را میدهند که بدون نیاز به تسلط به زبان ترکی، در یکی از دانشگاههای معتبر تحصیل کنند. از آنجا که زبان انگلیسی بهطور گسترده در دانشگاههای ترکیه مورد استفاده قرار میگیرد، بسیاری از رشتهها در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
اگر شما به زبان انگلیسی تسلط دارید یا میخواهید به این زبان تحصیل کنید، این گزینه میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. با این حال، حتی در صورتی که به زبان انگلیسی تحصیل کنید، آشنایی با زبان ترکی نیز میتواند به شما در زندگی روزمره و ارتباطات اجتماعی در ترکیه کمک کند. این نکته را هم در نظر داشته باشید، تحصیل به زبان انگلیسی نسبت به ترکی شهریه بیشتری میطلبد.
از طرفی اگر قصد دارید در دانشگاههای ترکیه به زبان ترکی تحصیل کنید و هنوز به این زبان مسلط نیستید، نگران نباشید. دانشگاههای ترکیه دورههای آمادگی زبان به نام «دوره حاصرلیک» (Hazırlık) ارائه میدهند که مخصوص دانشجویانی است که میخواهند برای تحصیل به زبان ترکی آماده شوند. این دورهها معمولاً شامل زبانشناسی، مکالمه و نگارش به زبان ترکی هستند و به دانشجویان کمک میکنند تا مهارتهای زبانی لازم برای تحصیل در رشتههای مختلف را به دست آورند.
دوره حاصرلیک در دانشگاههای مختلف ترکیه برگزار میشود و مدت زمان آن معمولاً یک سال است، اما بسته به سطح زبان دانشجو، این زمان ممکن است کمتر یا بیشتر شود. پس از اتمام این دوره، شما قادر خواهید بود که در دانشگاه بهطور کامل به زبان ترکی تحصیل کنید و از این فرصت برای ارتباطات اجتماعی و تجربه فرهنگی در ترکیه بهرهمند شوید.
رشتههای پرطرفدار یا خاص برای تحصیل در ترکیه؟
ترکیه به ویژه در رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، و مهندسی، یکی از مقاصد اصلی برای دانشجویان خارجی است. این رشتهها به دلیل اعتبار بالا و نیاز مداوم به متخصصان در بازار کار، همیشه پرطرفدار بودهاند. همچنین، دانشگاههای معتبر ترکیه در این رشتهها برنامههای تحصیلی با کیفیت و امکانات پیشرفتهای را ارائه میدهند.
رشتههای پزشکی و دندانپزشکی به عنوان رشتههای پرچالش، نیازمند تلاش و پشتکار زیادی هستند و رقابت برای پذیرش در آنها بسیار شدید است. با این حال، دانشجویانی که در این رشتهها موفق میشوند، میتوانند آیندهای روشن و شغلی بسیار پایدار را برای خود تضمین کنند.
در مقابل، ترکیه همچنین فرصتهایی برای تحصیل در رشتههای کمتقاضا، با پذیرش راحتتر و حتی بورسیههای تحصیلی بیشتر دارد. رشتههایی مانند هنرهای تجسمی، مطالعات اجتماعی، و زبانشناسی در دانشگاههای ترکیه به طور معمول تقاضای کمتری دارند، اما به دلیل برنامههای جذاب و امکانات خوب، میتوانند گزینه مناسبی برای دانشجویان باشند.
تحصیل در ترکیه در این رشتهها به دانشجویان این امکان را میدهد که با هزینههای نسبتاً پایینتر از سایر رشتهها تحصیل کنند و در عین حال از تجربیات فرهنگی و اجتماعی منحصر به فرد این کشور بهرهمند شوند.
بنابراین بسیار فرق میکند که قصد تحصیل در کدام یک از رشتههای تحصیلی را دارید. رشتههایی با تقاضای بیشتر نمرات یوس و شهریههای بالاتری میطلبند در حالی که شرایط پذیرش در رشتههای خاص راحتتر است. این مسئله تقاضا درباره دانشگاههای پرطرفدار نیز برقرار است.
اگر در انتخاب رشته تحصیلی خود دچار تردید هستید، کافی است جهت مشاوره با ما تماس بگیرید. یونی لند با داشتن تیم مشاوران مجرب، به شما کمک میکند تا رشتهای متناسب با علاقه و تواناییهای خود را انتخاب کرده و با آگاهی کامل وارد یک دانشگاه متناسب با نیاز های خود شوید. علاوه بر این، یونی لند با برگزاری دورههای آمادگی برای آزمونهای پذیرش، شانس شما را برای قبولی در رشتههای مورد نظر افزایش میدهد.
استفاده از خدمات مشاورهای یونی لند میتواند شما را در مسیر انتخاب رشته مناسب و پذیرش در دانشگاههای معتبر ترکیه یاری میکند. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، همین حالا با ما تماس بگیرید.
مزایا یا معایب تحصیل در ترکیه؟ کدام یک بیشتر است؟
مهاجرت تحصیلی به ترکیه مثل هر کشوری مزایا و معایبی دارد که میزان آن نیز با توجه به شرایط شما میتواند متفاوت باشد. در ادامه به برخی از آنها پرداختهایم:
-
- تحصیل در دانشگاههای معتبر و بینالمللی: بسیاری از دانشگاههای ترکیه، چه دولتی و چه خصوصی، از استانداردهای بینالمللی برخوردار بوده و بسیاری از آنها در رتبهبندیهای جهانی جایگاه خوبی دارند. تحصیل در این دانشگاهها به شما فرصت یادگیری در محیطی با کیفیت بالا و بر اساس استانداردهای جهانی را میدهد.
- هزینههای زندگی و تحصیل: هزینهها را میتوان با توجه به دیدگاه شما میتوان هم جزو مزایا و هم جزو معایب حساب کرد. در واقع بحث این است که شما ترکیه را با کشورهای غربی مقایسه میکنید یا خیر چرا که یکی از دلایل محبوبیت تحصیل در ترکیه، هزینههای مناسب تحصیل و زندگی نسبت به سایر همین کشورهاست؛ حتی اگر قسمت اروپایی زندگی کنید. همچنین واضح است که زندگی در شهرهای بزرگی مانند استانبول و آنکارا هزینه بیشتری نسبت به سایر شهرهای ترکیه دارد.
- بورسیههای تحصیلی فوقالعاده: حال که صحبت از هزینهها شد، فراموش نکنید که با بورسیههای ترکیه میتوانید هزینههای خود را نصف یا حتی صفر کنید. اکثر دانشگاههای ترکیه با ارائه تام بورس، امکان پرداخت کلیه شهریه 4 سال به صورت یکجا و نصف قیمت را برای شما فراهم میکنند. همچنین اگر موفق به دریافت ترکیه بورسلاری دولت این کشور شوید، هزینه تحصیل شما در ترکیه رایگان میشود.
- فرصتهای شغلی پس از تحصیل: بسیاری از دانشگاههای ترکیه برنامههایی برای کمک به دانشجویان برخی رشتهها در پیدا کردن شغل بعد از فارغالتحصیلی دارند. اما این مسئله نیز مانند مورد مزایا معایب قبلی، یک روی سکه است. آن روی دیگر سکه برای کسانی که چنین امتیازی را از دانشگاه دریافت نکرده و ممکن است بعد از فارغالتحصیلی به دلایلی مثل رقابت بالا و تسلط زبان با چالشهایی در پیدا کردن شغل در ترکیه مواجه شوند.
- یادگیری زبان ترکی: این مسئله نیز بسته به قومیت شما (مثلا اگر آذری زبان باشید) میتواند یک عیب نباشد. اما به هر حال یکی از چالشهایی که دانشجویان ممکن است با آن روبرو شوند، نیاز به یادگیری زبان ترکی است. اگرچه بسیاری از دانشگاهها برنامههایی به زبان انگلیسی دارند، اما هنوز هم برای برقراری ارتباط روزانه و فهمیدن جزئیات تحصیلی به زبان ترکی تسلط لازم است. یادگیری زبان ترکی میتواند برای برخی از دانشجویان خارجی مشکلساز باشد و در ابتدا روند تحصیل را کند کند.
- فرهنگ غنی و موقعیت جغرافیایی خاص: ترکیه بهعنوان پلی میان اروپا و آسیا، دارای فرهنگ غنی و متنوعی است و با ایران نیز اشتراکات فرهنگی زیادی دارد. حال اینکه این مسئله فرهنگی یک مزیت است یا عیب، کاملا بستگی به شخصیت شما دارد. اصلا برخی دانشجویان ایرانی، به خاطر همین نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی با ایران، ادامه تحصیل در ترکیه را انتخاب میکنند اما از طرفی هم برای برخی از دانشجویان این نزدیکی فرهنگی ممکن است چیزی نباشد که آنها میخواهند یا حداقل به اندازه کافی آن چیزی نباشد که آنها میخواهند.
تمرکز بر دانشگاه یا تحصیل به همراه کار؟
یکی از سوالات مهم و اساسی که بسیاری از دانشجویان بینالمللی پیش از مهاجرت تحصیلی به ترکیه با آن مواجه هستند، این است که آیا بهتر است تنها به تحصیل در ترکیه بپردازند یا به دنبال شغل پارهوقت نیز باشند؟ این سوال بستگی به اولویتها، شرایط مالی، و اهداف فردی هر دانشجو و البته شرایط خاص قوانین کار دانشجویی در ترکیه دارد.
در ترکیه، قوانین مربوط به کار دانشجویی نسبتاً محدود است. دانشجویان بینالمللی که در مقاطع تحصیلی دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، میتوانند بهطور پارهوقت در طول سال کار کنند. معمولاً این کارها به صورت 20 ساعت در هفته در طول ترم و 40 ساعت در هفته در تعطیلات تابستانی است. با این حال، برای کار در ترکیه نیاز به مجوز کار از وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه دارید که معمولاً باید در کنار دانشگاه خود آن را درخواست کنید.
البته باید توجه داشت که برخی از مشاغل برای دانشجویان محدود هستند و بیشتر به مشاغلی نظیر کار در کافهها، رستورانها یا فروشگاهها مربوط میشود. مشاغل تخصصیتر مانند تدریس یا مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی نیاز به مجوز اضافی دارند.
در ادامه میتوانید نگاهی به برخی از معایب و مزایای تحصیل و کار همزمان در ترکیه بیاندازید:
- کسب تجربه کاری: کار پارهوقت در ترکیه به شما این فرصت را میدهد تا تجربه کاری بینالمللی کسب کنید که میتواند در آینده شغلی شما تاثیر مثبتی بگذارد. داشتن تجربه کاری میتواند رزومه شما را تقویت کند و در پیدا کردن شغلهای بهتر پس از فارغالتحصیلی کمک کند.
- محدودیتهای شغلی: کار در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی محدود به مشاغل خاصی است و معمولاً کارهای مرتبط با رشته تحصیلی به راحتی در دسترس نیستند. این ممکن است برای کسانی که به دنبال تجربه کاری در زمینه تحصیلی خود هستند، مشکلساز شود.
- افزایش درآمد: بسیاری از دانشجویان بینالمللی بهویژه آنهایی که از کشورهای دیگر برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه آمدهاند، به دنبال راهی برای تأمین بخشی از هزینههای زندگی خود هستند. کار پارهوقت میتواند به شما کمک کند تا بخشی از این هزینهها را تأمین کنید.
- قوانین پیچیده: گاهی اوقات برای دریافت مجوز کار و یا انتخاب شغل مناسب، ممکن است مشکلاتی پیش بیاید. دانشجویان باید برای آگاهی از قوانین کار و همچنین شرایط درخواست مجوز کار، وقت و انرژی زیادی صرف کنند.
- آشنایی با فرهنگ ترکیه: کار در ترکیه به شما این امکان را میدهد که بیشتر با فرهنگ و زبان ترکی آشنا شوید. این تجربه میتواند به شما کمک کند تا در زندگی روزمره و در ارتباطات خود با مردم ترکیه راحتتر عمل کنید.
- زمان محدود: یکی از مشکلات کار پارهوقت برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه این است که باید زمان زیادی را بین تحصیل و کار تقسیم کنید. این تقسیمبندی زمان میتواند باعث کاهش کیفیت تحصیل و افزایش استرس شما شود.
انتخاب بین تحصیل در ترکیه بهطور کامل یا همراه با کار پارهوقت بستگی به شرایط فردی شما دارد. اگر قصد دارید فقط به تحصیل بپردازید و از تمام تمرکز خود برای رسیدن به موفقیتهای تحصیلی استفاده کنید، ممکن است تحصیل به تنهایی گزینه بهتری باشد. اما اگر توانایی مدیریت زمان دارید و به دنبال کسب تجربه کاری و تأمین بخشی از هزینههای زندگی خود هستید، کار پارهوقت میتواند گزینه مناسبی باشد.
همچنین اگر مهارتهای متفاوتی داشته باشید که بتوانید به صورت فریلنسر یا دورکاری شغل پیدا کنید، این میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. ترکیه به دلیل فراهم بودن فرصتهای آنلاین و بازار گسترده برای فریلنسرها، به شما این امکان را میدهد که همزمان با تحصیل، درآمد نیز داشته باشید.
مراحل اپلای برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه به چه ترتیبی است؟
حالا که شرایط تحصیل در ترکیه را فهمیدید و میدانید چه مواردی را باید در نظر بگیرید، بیایید ببینیم که راههای مهاجرت تحصیلی به ترکیه چیست؟ در ادامه راههای تحصیل در ترکیه را معرفی و مرحلهبهمرحله مرور کنیم تا بینیم که بالاخره کدام روش بیشتر از باقی روشها، مناسب شرایط و موقعیت ماست.
بهطور خلاصه، مهاجرت تحصیلی به ترکیه به سه طریق زیر محدود میشود:
- ورود به دانشگاههای دولتی با آزمون یوس
- دریافت ترکیه بورسلاری دانشگاههای دولتی
- اخذ پذیرش با پرداخت شهریه دانشگاههای خصوصی
یعنی اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید یا باید به واسطه نمره خوب کسب شده در آزمون یوس به دانشگاه های دولتی ترکیه بروید، یا بتوانید بورسیه ترکیه یا همان ترکیه بورسلاری را بهدست بیاورید (این کار را میتوانید همزمان با روش اول نیز امتحان کنید) یا اینکه صرفا با پرداخت شهریه بهدنبال اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی باشید. بیایید یکبهیک این روشها را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار دهیم:
ورود به دانشگاه های دولتی با آزمون یوس
در بالا، اشاره کوتاهی به آزمون یوس داشتیم. حالا بررسی میکنیم که برای شرکت در آزمون یوس و سپس ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه چه مراحلی را باید پشت سر بگذاریم.
۱. آشنایی با یوس و آمادگی برای آن
آزمون یوس (YӦS) آزمونی است که برای ورود دانشجویان خارجی به دانشگاه های ترکیه طراحی شده است و بسیار از کنکور ایران راحتتر است. شما برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق آزمون یوس باید از سطح تسلط نسبتا خوبی روی مباحث آن برخوردار باشید و در درسهای هوش، هندسه و ریاضی این آزمون آمادگی کافی را بهدست بیاورید.
اما این نکته را در نظر داشته باشید که اگر بخواهید به یک دانشگاه خوب وارد شده و در یک رشته خوب مثل رشتههای پزشکی تحصیل کنید، حتی ممکن است نیاز باشد بیش از 80 تا 90 درصد نمره را بهدست بیاورید. از طرفی اگر نمره شما زیر 50% باشد، حتی مجاز به انتخاب رشته هم نخواهید بود.
بنابراین پیش از ثبتنام در آزمون یوس و شرکت در آن، ابتدا باید در یک کلاس یوس ثبت نام و شرکت کرده و ماهها تمرین و مطالعه کنید تا به سطح بالایی از آمادگی روی مباحث و سرعت تست زنی برسید.
۲. ثبت نام در آزمون یوس در موعد مقرر
بعد از آماده شدن برای آزمون، نوبت به ثبت نام در آن است. هر ساله، دولت ترکیه زمان مشخصی را برای ثبت نام در آزمون یوس تعیین میکند. متقاضیان تحصیل در ترکیه باید به موقع اقدام به ثبت نام در آزمون یوس کرده و مدارک خود را کامل و درست در سایت رسمی ثبتنام آپلود کنید.
اگر کارهای آماده کردن مدارک و… را برای لحظات آخر بگذاریم ممکن است در حین فرایند ثبت نام به مشکل خورده و فرصت شرکت در آزمون یوس را بهکل از دست بدهید. پس باید با دنبال کردن اخبار از موعد ثبت نام آزمون مطلع باشید. البته نیاز به نگرانی درباره جا افتادن از ثبتنام یا ناقص بودن مدارک نیست چون میتوانید ثبت نام آزمون یوس خود را نیز به یونی لند بسپارید.
۳. شرکت در آزمون یوس در ترکیه
متاسفانه بعد از مرکزی شدن آزمون یوس، دیگر این آزمون حوزه امتحانیای داخل خاک ایران ندارد؛ بنابراین برای شرکت در آزمون باید به خاک ترکیه یا سایر کشورهای برگزاری کننده آزمون، سفر کنید. این نشاندهنده آن است که باید به تاریخ برگزاری آزمون داشته توجه ویژه داشته باشید؛ چون یکی دیگر از مواردی که باید در نظر بگیرید تدارک سفر به ترکیه قبل از شروع آزمون است. البته در این مورد هم جای نگرانی نیست چون میتوانید در تورهای معروف به تور یوس برای سفر به ترکیه و شرکت در آزمون، ثبتنام کنید.
۴. انتخاب رشته دانشگاهها با کارنامه یوس
پس از آنکه نتایج آزمون یوس به دستتان رسید نوبت آن است که رشتهها و دانشگاههای مورد نظر خود را انتخاب کنید. این انتخاب رشته هم نیاز به این دارد که از کف و میانگین نمره مورد نیاز دانشگاه و رشته مورد نظرتان آگاه باشید تا قبولی در آن با ریسک زیاد مواجه نشود. البته اینجا هم متخصصان انتخاب رشته یونی لند به کمک شما خواهند آمد و با اطلاعاتی که دارند شما را در انتخاب منطقی راهنمایی خواهند کرد.
فراموش نکنید که یونی لند در تمامی این مراحل همراه شماست و شما را آموزش و مشاوره داده و خدمات ثبت نامی را نیز برایتان انجام میدهد. یونی لند با سالها تجربه در حوزه مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از بهترین موسسههای کشور در این زمینه محسوب میشود.
مهاجرت تحصیلی رایگان با ترکیه بورسلاری
همانطور که بالاتر توضیح دادیم، اگر موفق به دریافت بورسیه ترکیه یا همان ترکیه بورسلاری شوید، تقریبا تمامی هزینههای شما برای تحصیل در ترکیه رایگان میشود. در ادامه توضیح میدهیم که برای اخذ این بورسیه و اپلای کردن به این روش، چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید:
۱. ثبت نام آنلاین در سایت ترکیه بورسلاری
ثبتنام ترکیه بورسلاری از طریق وبسایت رسمی آن صورت میپذیرد. البته پیش از وارد شدن و ثبتنام، باید بدانید که برای افزایش شانس قبولی در اخذ ترکیه بورسلاری به چه مدارکی احتیاج دارید، بهتر است چه مواردی را در رزومه خود درج کنید و باید چگونه انگیزه نامه خود را بنویسید. اگر ثبت نام ترکیه بورسلاری خود را به ما بسپارید، مشاوران ما در سایت یونی لند تمام این موارد را به صورت شخصی سازی شده برای شما توضیح خواهند داد و کل فرآیند ثبت نام را به عهده خواهند گرفت تا شانس قبولی را به بالاترین حد ممکن برسانند.
۲. فرایند بررسی مدارک و انتخاب متقاضیان
پس از آنکه ثبت نامتان را انجام دادید، میبایست منتظر این باشید که مدارکتان توسط داوران بورسیه بررسی شوند. به دلیل تقاضای بالای تحصیل در ترکیه از طریق این روش، فرایند بررسی متقاضیان ممکن است زمانبر باشد. به هر حال اگر شرایط اولیه شما در این مرحله تایید شود، به مرحله بعد رفته و ایمیلی تحت عنوان دعوت به مصاحبه برای شما ارسال خواهد شد.
۳. شرکت در مصاحبه بورسلاری ترکیه
مرحله نهایی انجام مصاحبه ترکیه بورسلاری است تا داوران مطمئن شوند شما همان فردی هستید که ادعا میکنید. برای این کار علاوه بر مصاحبه و پرسیدن سوالات شفاهی درباره شخصیت و اهداف شما، آزمونی از جنس آزمون یوس اما سادهتر و کوتاهتر هم از شما گرفته میشود تا تسلط شما بر مباحث ابتدایی نیز تخمین زده شود.
در مجموع اگر رزومه خوبی دارید و از لحاظ آکادمی قوی هستید، با ارائه یک انگیزهنامه خوب و چند ریزهکاری دیگر میتوانید شانس خود را برای پذیرش ترکیه بورسلاری بالا ببرید. برای این هدف، میتوانید بر روی کمک ما در یونی لند هم حساب کنید؛ چون تیم متخصص ما خدمات مشاوره انتخاب رشته و دانشگاه، اجرای مراحل ثبت نام، تهیه مدارک، نگارش انگیزهنامه، آموزش برای شرکت در مصاحبه و در کل از صفر تا صد ترکیه بورسلاری را برای شما متقاضیان انجام میدهد.
اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی ترکیه
خب حالا میخواهیم سادهترین و کمدردسرترین روش مهاجرت تحصیلی به ترکیه را برایتان معرفی کنیم. تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه اگرچه شامل هزینههای سنگینتری میشود، ولی در عوض راه بسیار سادهای است؛ خصوصا برای آنهایی که حوصله و وقت کافی برای پشت سر گذاشتن کلاس و آزمون یوس را ندارند و البته از پس هزینههای دانشگاه خصوصی ترکیه هم برمیآیند!
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی ترکیه به شکل زیر است:
- انتخاب مناسبترین دانشگاه و بهترین رشته تحصیلی
- آمادهسازی و تحویل مدارک مورد نیاز برای ثبت نام
- ثبت نام و انتخاب رشته آنلاین از سایت دانشگاه
- اعلام نتایج و تکمیل مراحل نهایی ثبت نام
همانطور که مشاهده میکنید برای اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی ترکیه کار چندانی سختی پیش رو خود ندارید؛ اگر درست انتخاب کنید و به سراغ دانشگاه مناسب حال خود بروید، قطعا در دانشگاه خصوصی در رشته مورد نظر پذیرفته خواهید شد. برای اطمینان حاصلکردن از این موارد میتوانید از متخصصین یونی لند کمک بگیرید. اگر فکر میکنید از پس ثبت نام و باقی مراحل برنمیآیید، ما با خدمات مشاورهای و تخصصی خود، شما را از نگرانی درمیآوریم. این را هم اضافه کنیم که برای راهنمایی و تمامی فرآیند ثبتنام دانشگاههای خصوصی ترکیه، هیچ هزینهای از شما دریافت نمیکنیم.
بعد از مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق یکی از راههای فوق، ما هنوز شما را رها نمیکنیم! ما معتقدیم این رابطهای که با شما ساختهایم، تازه پس از قبولی در دانشگاههای ترکیه شروع میشود! اینطور نیست که پس از انجام کارهای مهاجرتی، شما را به دست خدا بسپاریم؛ بلکه همچنان یار و مشاور شما خواهیم بود تا بتوانید جا بیفتید و روند تحصیل در ترکیه و اقامت و رفت و آمد و … در آن را با آسودگی خاطر دنبال کنید.
در آخر بهترین راه مهاجرت تحصیلی به ترکیه چیست؟
بهترین راه مهاجرت تحصیلی به ترکیه همان راهی است که مناسب شرایط شما باشد. یعنی چه؟ یعنی اگر در خودتان میبینید که برنامهای برای آمادگی شرکت در آزمون یوس دست و پا کنید بهتر است از همین راه بروید. اگر بهقدر کافی وقت و حوصله دارید و آمادهاید تا در کلاسها و دورههای آموزشی یوس شرکت کنید، راه آزمون یوس را پیش بگیرید. کارشناسان خبره ما در یونی لند با ارائه کلاسها و منابع عالی، در کنار برگزاری دوره بوت کمپ یوس و دروه رایگان یوس آمادهاند تا به شما در این راه کمک کنند.
اگر رزومه خوبی دارید و خودتان را در حد اخذ بورسیه میبینید، پیشنهاد ما این است که حتما برای آن اقدام کنید. یعنی به سراغ ما بیایید تا به شما بگوییم که چه مدارکی لازم دارید و چهطور باید مراحل مربوط به اخذ بورسیه دانشگاههای ترکیه را پشت سر بگذارید. این راه را میتوانید همزمان با آزمون یوس نیز انتخاب کنید.
در نهایت، آنهایی که نه میتوانند نمره خوبی از آزمون یوس کسب کنند، نه رزومه قویای برای اخذ ترکیه بورسلاری دارند یا اصلا حوصله این موارد را ندارد، بهتر است به سراغ دانشگاههای خصوصی بروند. توصیه ما این است که به هیچوجه نباید ناامید شوید چون بالاخره یک راه برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای شما وجود دارد.
مهم نیست کدام راه مهاجرت تحصیلی به ترکیه را انتخاب میکنید، متخصصین ما در یونی لند آماده خدمت رسانی در همه وجوه به شما هستند. ما در یونی لند آمادهایم تا با برگزاری کلاسهای یوس با اساتید مجرب، برگزاری آزمون های آموزشی و ارائه کتاب های یوس، شما را برای این آزمون مهم آماده کنیم. ما آمادهایم تا در تمامی مراحل ثبت نام، پذیرش، انتخاب رشته دانشگاههای دولتی، خصوصی، بورسیه و حتی پس از قبولی در آنها نیز همراه شما باشیم. کافی است همین حالا جهت مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه با ما تماس بگیرید تا از خدمات مهاجرتی و آموزشی صفر تا صد تحصیل در ترکیه ما بهرهمند شوید.