یک جامعه مدرن بردبار و هماهنگ درحال توسعه به هر فرد امکان میدهد استعدادهای شخصی خود را شکوفا کند و مهارتهای خود را با موفقیت اجرا کند. در کنار علم، کامپیوتر و فناوریهای نوآورانه، خلاقیت و هنر جنبهها، احساسات و الهامات جدیدی را وارد زندگی ما میکنند. و افرادی که هدف خود را در چنین زمینههایی مییابند، میتوانند به خوبی روی موقعیتهای شغلی عالی و درآمد بالا حساب کنند. البته برای دستیابی به سطح معینی از دانش، نیاز به یک پایگاه آموزشی با کیفیت است که بهعنوان زیربنای اجرای ایدههای خلاقانه و پروژههای با استعداد عمل کند و دانشگاههای ترکیه این فرصت را برای دانشجویان بینالمللی سراسر جهان فراهم کردهاند. تطبیق پذیری و گستردگی حرفهها در زمینه هنر، طراحی و موسیقی به یک فرد خلاق این امکان را میدهد که دقیقا منطقهای را انتخاب کند که بتواند خود و دیدگاه شخصی خود را به طور کامل بیان کند. در این مقاله به بررسی تحصیل هنر در ترکیه خواهیم پرداخت. اگر شما هم یکی از علاقمندان به تحصیل در رشته هنر در خارج از کشور هستید، تا پایان با ما همراه باشید.
تحصیل هنر در ترکیه
هنر، طراحی و معماری مجموعهای از رشتهها هستند که دانشجویان را به استفاده از خلاقیت خود با به کار گیری اصول، نظریهها، روشها و ابزارهای طراحی برای ایجاد دنیایی زیباتر مجهز میکنند. هنر و طراحی مهارتهای شما را ساختار میدهند. تحصیل هنر در ترکیه به شما کمک میکند نه تنها زیبایی، بلکه کاربرد و دوام را نیز توسعه دهید. برای تحصیل در رشته هنر در ترکیه، میتوانید جهت اخذ پذیرش در گرایشهای مختلف از معماری گرفته تا هنرهای تجسمی از دانشگاههای این کشور اقدام کنید. رشته هنر در دانشکدههای هنرهای زیبای دانشگاههای مختلف ترکیه در گرایشهای زیر ارائه میشود:
- طراحی
- عکاسی
- طراحی بازیهای کامپیوتری و برنامههای رسانهای
- طراحی گرافیک
- طراحی چشم انداز
- طراحی داخلی
- طراحی اکسسوری و کفش
- برگزاری نمایشگاه
- کارشناسی نمایشگاه و موزه
- مورخ هنر
- طراحی مد
- طراحی وب
- خبرنگاری و عکاسی
- تهیه کنندگی
- بازیگری
- نوازندگی
- رقص
- پویانمایی
- سینما
- گرافیک
- نقاشی
- فیلم ساز
- گاسترونومی و هنر آشپزی
- طراحی صنعتی
- مجسمه سازی
چندین گزینه برای تحصیل هنر در ترکیه وجود دارد. متقاضیان تحصیل هنر در ترکیه میتوانند بلافاصله پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان وارد دانشگاه شوند. دانشجویان میتوانند برای کسب آمادگی قبل از پذیرش از دانشگاههای ترکیه، دورههایی را در مدرسه هنر بگذرانند. این به دانشحویان کمک میکند تا این محیط خلاق را عمیقتر درک کنند و در عین حال دانش خود را در زبان ترکی یا انگلیسی بهبود ببخشند. در صورتی که متقاضی از قبل مدارکی مبنی بر تکمیل دورههای هنری در کشور خود داشته باشد، این بهعنوان یک مزیت برای پذیرش و اخذ بورسیه محسوب میشود. به احتمال زیاد، در این مرحله دانشجو از قبل دارای نمونه کارها و پروژههایی است که میتواند بهعنوان پورتفیلو ارائه دهد.
دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی طراحی و هنر هستند، این فرصت را دارند که در برنامههای کارشناسی ارشد هنر در ترکیه ادامه تحصیل دهند که مزایای زیادی در ایجاد آینده شغلی و اجرای طرحهای خلاقانه خواهد داشت.
شرایط پذیرش رشته هنر در ترکیه
دانشجویان برای پذیرش در رشته هنر در دانشگاههای دولتی ترکیه، باید در آزمونهای ورودی هر دانشگاه شرکت کرده و نمره قبولی را به دست آورند. این آزمونهای عبارت از آزمون YOS و آزمون SAT هستند. دانشجویان برای اخذ پذیرش از دانشگاههای دولتی ترکیه باید حداقل نمره 1300 در آزمون SAT و حداقل نمره 60 در آزمون YOS را کسب کنند.
رشته هنر در دانشگاههای ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه میشود، بنابراین دانشجویان باید مدرک مهارت زبان ترکی (TOMER) یا انگلیسی (TOEFL یا IELTS) ارائه دهند. در غیر این صورت ملزم به گذراندن دوره آمادگی زبان خواهند بود.
برای پذیرش در رشته هنر در دانشگاههای خصوصی ترکیه، نیازی به شرکت در آزمونهای ورودی نیست. این دانشگاهها با دریافت شهریه بیشتر دانشجویان را بر اساس سوابق تحصیلی و مدرک زبان پذیرش میکنند.
از جمله مدارک لازم برای پذیرش در رشته هنر در دانشگاههای ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدرک دیپلم (ترجمه شده به ترکی یا انگلیسی)
- کپی پاسپورت
- عکس
- مدرک مهارت زبان ترکی (TOMER) و انگلیسی (IELTS یا TOEFL)
- حداقل 18 سال سن
- ریزنمرات تحصیلی
- رزومه
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- پورتفیلو
هزینه تحصیل هنر در ترکیه
هزینه تحصیل در رشته هنر در ترکیه به عواملی مانند نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی و زبان تحصیل بستگی دارد. به طور کلی هزینه تحصیل هنر در دانشگاههای دولتی ترکیه از 1000 الی 7000 لیر در سال و هزینه تحصیل هنر در دانشگاههای خصوصی ترکیه حدود 2000 الی 15000 دلار در سال میباشد.
کشور ترکیه بورسیهها و کمک هزینههای تحصیلی فوقالعادهای را برای تمام دانشجویان بینالمللی فراهم کرده است. شرایط اعطای بورسیه برای تحصیل رشته هنر در ترکیه بسته به هر دانشگاه متفاوت است. به طور کلی از جمله مهمترین شرایط برای اخذ بورسیه از دانشگاههای ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معدل دیپلم بالای 15
- معدل الف (بالای 17) در مقاطع کارشناسی
- ارائه مقاله به زبان انگلیسی برای مقطع دکتری
- مدرک آیلتس با نمره بالای 6.5 یا تافل با نمره بالای 80
- سابقه کارهای علمی و هنری و…
آینده شغلی تحصیل هنر در ترکیه
میتوان گفت کشور ترکیه دارای بازار کار خوبی برای فارغالتحصیلان رشته هنر است. مردم و دولت ترکیه برای کارهای هنری ارزش زیادی قائل هستند و از این رو، افرادی که در این زمینه مشغول به کار هستند از وضعیت کار و درآمد خود راضی هستند. میانگین درآمد یک فارغالتحصیل هنر در ترکیه حدود 8000 لیر در ماه برآورد میشود. طبعا بازار کار و درآمد فارغالتحصیلان رشته هنر در ترکیه بسته به گرایشهای مختلف، به مهارت، تجربه، محل کار و… بستگی دارد.
درآمد رشته هنر از 4000 الی 13000 در ماه، بسته به تخصص و مهارت هر فرد متفاوت است. برای مثال درآمد یک گرافیست در ترکیه سالانه حدود 20000 الی 50000 لیر در سال است.
بهترین دانشگاهها برای تحصیل هنر در ترکیه
برخی از بهترین دانشگاهها برای تحصیل در رشته هنر در ترکیه عبارتند از:
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه کادیرهاس
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه باهچه شهیر
دانشگاههای دولتی برای تحصیل هنر در ترکیه
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه ییلیدریم بیازیت
- دانشگاه فنی ییلدیز
- دانشگاه یاشار
- دانشگاه نیگده
- دانشگاه بینگول
- دانشگاه مرسین
- دانشگاه ارجیس
- دانشگاه کاراتکین و…
دانشگاههای خصوصی برای تحصیل هنر در ترکیه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه آرل
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه بیگلی
- دانشگاه گلیشیم
- دانشگاه فاتح
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه بیلیم و…
تحصیل هنر در ترکیه
رشته هنر یکی از پر طرفدارترین رشتههای دانشگاهی در بین دانشجویان در ترکیه است. سابقه هنر در این کشور نه تنها در دانشگاهها بلکه در کوچهها و خیابانهای نیز قابل مشاهده است. اگر شما هم یکی از علاقمندان به رشته هنر هستید، یکی از بهترین انتخابهای پیش روی شما انتخاب دانشگاههای ترکیه برای تحصیل در رشته هنر است. تحصیل هنر در ترکیه مزایای زیادی برای دانشجویان بینالمللی به همراه دارد. از جمله مزیتهای تحصیل هنر در ترکیه میتوان به مدارک بینالمللی و بازار کار خوب برای فارغالتحصیلان این رشته اشاره کرد. علاوه بر این، کشور ترکیه علاوه بر آموزش باکیفیت در سطح جهانی، بورسیههای مختلفی را برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است. در این مقاله به بررسی تحصیل در رشته هنر در ترکیه پرداختیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید واقع شده باشند. موفقیت شما آرزوی قلبی ما است. خوشحال میشیم نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید.