سودوکو در آزمون یوس

در آزمون یوس نیمی از سوالات به مبحث هوش اختصاص دارد. این سوالات شامل مسائل مختلفی می شوند که یکی از آن ها سوالات مربوط به سودوکو است. سوالات هوش آزمون یوس چندان سخت نیستند؛ اما این به شرط آن است که به خوبی تمرین کرده باشید و با مباحث اصلی و کلی آشنایی کافی را داشته باشید. در این مقاله به بررسی مبحث سودوکو در سوالات هوش آزمون یوس می پردازیم و روش های حل آن را بررسی می کنیم.

سودوکو چیست؟

سودوکو یک جدول و بازی عددی است که می تواند شکل های مختلفی داشته باشد. در میان انواع مختلف سودوکو نوع متداول آن شامل 9 ردیف و 9 ستون است که با هم 81 خانه کوچک را تشکیل می دهند. وظیفه اصلی شما در حل این مدل از سوکودو این است که اعداد را طوری بچینید که هر کدام از آن ها تنها یک بار در هر ریف و هر ستون و هر مربع سه در سه تکرار شوند.

تاریخچه سودوکو

سودوکو در واقع مخفف عبارت ژاپنی سوجی وا دوکوشین نی کاگیرو است که این معنی را می دهد که ارقام باید تنها باشند. این بازی اولین بار در یک مجله پازل آمریکایی در سال 1979 منتشر شد ولی انتشار پیوسته و مستمر آن از سال 1986 و در ژاپن اتفاق افتاد. از سال 2005 سودوکو محبوبیت بیشتری یافت و در نهایت در سال 2008 اولین مسابقه ملی آن برگزار شد و توجه های بیشتری را به سمت خود جلب کرد.

این بازی در واقع یکی از انواع پازل های چهارخانه جادویی است که همواره طرفداران زیادی داشته اند.

روش های حل سودوکو

برای حل کردن جدول های سودوکو تکنیک های مختلفی وجود دارد:

کراس هچینگ:

ساده ترین و ابتدایی ترین روش برای حل سودوکو استفاده از تکنیک کراس هچینگ است. در این تکنیک جدول سودوکو به صورت باکس به باکس بررسی می شود. یعنی قدم اول شما برای حل سودوکو بررسی ناحیه های سه در سه است.

اسلایسینگ:

این تکنیک شباهت زیادی به تکنیک قبلی دارد؛ اما در این روش به جای بررسی باکس های سه در سه، به بررسی سه باکس در کنار هم می پردازیم.

مداد کاری:

اگر با دو روش قبلی نتوانستید جدول را حل کنید، می توانید از مداد کاری استفاده کنید. در این روش به بررسی احتمالات می پردازیم و اعدادی را که ممکن است بتوانند در آن خانه قرار بگیرند، یادداشت می کنیم. به این اعداد کاندید می گوییم. برای پیدا کردن کاندید ها از کراس هچینگ کمک می گیریم و این کار را برای تمام خانه های ناحیه ادامه می دهیم. بعضی از خانه ها احتمالا تک کاندیدایی خواهند بود و به شما کمک می کنند تا بتوانید کاندید های خانه های دیگر را به روزرسانی کنید و اعداد نامرتبط را خط بزنید تا جایی که برای همه خانه ها یک عدد باقی بماند. قوانین این روش عبارت اند از:

  • قانون خانه های تک کاندیدایی: همان طور که گفتیم برای بعضی از خانه ها تنها یک کاندید وجود دارد. مشخص کردن این خانه ها قدم اول است.
  • قانون جعبه های تک کاندیدایی: وقتی یک کاندید تنها یک بار در میان کاندید های خانه های مختلف یک محدوده (جعبه، ستون، ردیف) تکرار شده باشد، یعنی عدد آن خانه همان کاندید است.
  • قانون جفت: وقتی دو خانه در یک محدوده، دارای دو کاندید یکسان باشند، می توانیم آن دو کاندید را از خانه های دیگر آن محدوده حذف کنیم.

TR-YOS| هوش|مهارتهای عددی |جلسه سوم

نکاتی برای حل کردن سوالات سودوکو

همان طور که پیش تر گفته شد، برای حل کردن سوالات قسمت هوش، نیاز به تمرین، آشنایی با مبحث و آمادگی برای آن دارید. دانستن چند نکته کوچک ممکن است بتواند به شما در این مسیر کمک کند:

  • در قدم اول به بررسی درست سوال و جدول بپردازید و اطلاعات آن را استخراج کنید. تعداد ستون ها، ردیف ها و ناحیه ها می توانند به شما در فهم درست جدول کمک کنند، علاوه بر این در برخی موارد صورت سوال اطلاعات کافی را به شما نمی دهد و مجبور هستید برای حل جدول ابتدا به بررسی درست آن بپردازید.
  • دقت کنید در برخی جدول ها علاوه بر ستون و ردیف و ناحیه های سه در سه، باکس های کوچک تری از خانه ها نیز تشکیل شده است که در کنار آن ها عددی قرار می گیرد. این عدد نشان دهنده جمع اعداد داخل باکس است و از اطلاعات اضافی و مفیدی است که کار شما را آسان تر می کند.
  • به نقاط مرزی دقت کنید. سعی کنید در ابتدا جدول را با اعدادی پر کنید که در نقاط مرزی قرار گرفته اند. به این معنی که اول اعدادی را جای گذاری کنید که در همان نگاه اول به دلیل چینش اطلاعات جدول می فهمید که هیچ عدد دیگری نمی تواند جایگزین آن ها باشد.
  • در نظر داشته باشید که سودوکو زنجیره مرتبطی از اعداد است. پس اگر یک خانه اشتباه نوشته شود، بقیه خانه ها نیز اشتباه پیش می روند. به همین دلیل تنها زمانی عدد را وارد جدول کنید که از صحت آن اطمینان دارید و تلاش کنید تا حدس و گمان را پایه محاسبات خود قرار ندهید.
  • زمانی که با روش اسلایسینگ نتوانستید جواب را پیدا کنید، کار خود را با کراس هچینگ ادامه دهید.
  • حل نمونه سوالات آزمون یوس را جدی بگیرید. از این طریق می توانید با تیپ و دسته بندی سوالات آشنا شوید.

شروط اصلی برای حل سودوکو

در کنار روش ها، تکنیک ها و نکاتی که برای حل سودوکو وجود دارد، باید سه قانون اصلی را نیز در نظر داشته باشید:

  • اهمیت دقت را دست کم نگیرید و تنها وقتی مطمئن شدید، عدد را در جدول قرار دهید.
  • همیشه قبل از به کار گیری روش های پیشرفته، تلاش کنید از طریق هراس هچینگ ناحیه را تکمیل کنید.
  • به روزرسانی کاندید ها را فراموش نکنید و بعد از پیدا شدن هر عدد، تمامی کاندید ها را به روز کنید.

جمع بندی

برای تحصیل در ترکیه باید در آزمون یوس شرکت کنید. آزمون یوس شامل سه مبحث ریاضی، هندسه و هوش است که در سوالات هوش آن، بخشی به مبحث سودوکو اختصاص داده می شود. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با این سوالات ویدیو TR-YOS| هوش|مهارتهای عددی |جلسه سوم را مشاهده نمایید.