دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۵۳ خورشیدی در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال غربی اصفهان و شمال شرقی خمینیشهر، در دامنه کوه سید محمد در زمینی به وسعت ۲۳ میلیون مترمربع تأسیس شد اما ساخت دانشکدههایی همچون دانشکده کشاورزی و دانشکده مواد و خوابگاههای این دانشگاه تا سال ۱۳۵۶ به طول انجامید.
این دانشگاه توانست اولین ورودی دانشجویان خود را در سال ۱۳۵۶ با پذیرش ۸۰۰ دانشجو که تقریباً ۲۰۰ نفر این دانشجویان را دانشآموزانی با معدل ۲۰ تشکیل میدادند و مابقی، دانش آموزان بااستعداد و ممتاز حومه و استانهای مجاور و کویری بودند. این نحوه پذیرش و ادامه روند سختگیری پذیرش در جذب دانشجو در این دانشگاه موجب این امر شده است که این دانشگاه به یکی از سختگیرترین و مهمترین دانشگاهها و البته برترین دانشگاههای کشور تبدیل شود.
این دانشگاه اکنون باوجود ۱۴ دانشکده برای آموزش علوم مختلف به دانشجویان، در ردههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به جذب دانشجو میپردازد. البته لازم به ذکر است که این دانشگاه به دلیل پیشرفت بسیار زیاد در عرصه علم و دانش دارای آوازهای بسیار خوب در خاورمیانه بوده و همین امر دلیلی برای اشتیاق تحصیل دانشجویان خارج از کشور در این دانشگاه است. دانشگاه صنعتی اصفهان در حقیقت یکی از قطبهای علمی کشور است که با حضور چشمگیر در جشنوارههای علمی و مسابقات علمی جهان و ارائه مقالات علمی در معتبرترین مجلات علمی دنیا میزان توانایی علمی دانشجویان و سطح بالای علمی خود را نمایش میدهد.
این دانشگاه امکانات ورزشی و رفاهی خوبی برای دانشجویان خود فراهم آورده است و علاوه بر امکانات رفاهی و ورزشی مناسب دانشجویان، با ایجاد ارتباط بسیار خوب و مناسب با صنعت و محیط کار توانسته است فرصت مناسبی برای معرفی دانشجویان فعال و علاقهمند به عرصه کار و صنعت ایجاد کند.
سیستم جامع آموزشی گلستان
میتوان گفت سیستم جامع آموزشی گلستان برای اولین بار پس از طراحی، در دانشگاه صنعتی اصفهان مورداستفاده قرار گرفت. این سیستم باهدف مکانیزه کردن کلیه فعالیتهای دانشگاهی از اسفندماه سال ۱۳۷۹ در دانشگاه صنعتی اصفهان مورداستفاده قرار گرفت. هدف این سیستم سهولت در انجام کلیه امور دانشگاهی برای کارمندان و دانشجویان بود. انجام تستها، طراحیها و آزمایشها برای اطمینان از درستی عملکرد این سیستم از سال ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۲ به طول انجامید. درنهایت این سیستم در سال ۱۳۸۳ و با بهکارگیری زیرسیستمهای ارزشیابی و تسویهحساب دانشجویی و زیرسیستم حقالتدریس اساتید بهعنوان زیرسیستمهای مکمل سیستم آموزش مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۳۸۴ سیستم اطلاعات پژوهشی دانشگاه بهعنوان زِیرسیستمی که پوشش دهنده فعالیتهای حوزه معاونت پژوهشی دانشگاهها است به مجموعه تحت پوشش سیستم گلستان اضافه شد. در سال ۱۳۸۶ و با تلاش شرکت نوپرداز اصفهان سیستم دانشجویی شامل زیرسیستمهای خوابگاه، وام، کار دانشجویی و تشکلهای دانشجویی بهعنوان زیِرسیستمی جدید که پوشش دهنده بخشی از فعالیتهای حوزه معاونت دانشجویی است به این سیستم اضافه شد و در دانشگاه صنعتی اصفهان و بعضی دانشگاههای کشور مورد استفاده قرار گرفت. شرکت نوپرداز اصفهان پس از تکمیل بخشهای مختلف این، شروع به نصب و راهاندازی این سیستم در اکثر دانشگاههای کشور کرد.
دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان از سال ۱۳۵۶ با نام دانشکده تولید و تکنولوژی کشاورزی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را در سه رشته: تولید فرآوردههای گیاهی، تولید فرآوردههای دامی و مکانیزاسیون و مهندسی کشاورزی آغاز کرد. دانشکده کشاورزی دارای امکاناتی همچون گلخانه آموزشی تحقیقاتی به مساحت حدود ۲۰۰۰ مترمربع، سوله آموزشی تحقیقاتی به مساحت حدود ۱۵۰۰ مترمربع و مزارع و باغات به مساحت حدود ۱۵۰ هکتار و آزمایشگاههایی جهت آموزش و سهولت در امر یاددهی به دانشجویان است. این دانشکده با پیشرفت خوبی که در طی چندین سال داشته است اکنون در سطح دکتری نیز در ۷ رشته از گرایشهای مختلف از رشتههای مهندسی آب، اصلاح نباتات، زراعت، باغبانی، علوم خاک، علوم دامی و علوم و صنایع غذایی، گیاهپزشکی و مکانیک بیوسیستم دانشجویان مستعد و تلاشگری را پرورش میدهد. همچنین نزدیک به ۸۰ عضو هیئتعلمی مجرب به تفکیک گروه آموزشی در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به کار هستند.
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان
رشتهی مهندسی برق رشتهای است که در آن نوآوری و خلاقیت حرف اول را میزند. انرژی اگر بنیادیترین رکن اقتصاد در جهان نباشد، یکی از ارکان اصلی آن به شمار میآید و در این میان برق و بهعنوان عالیترین نوع انرژی جایگاه ویژهای دارد. تا جایی که در دنیای امروز میزان تولید و مصرف این انرژی درزمینه تولید محصولات متنوع، شاخص رشد اقتصادی جوامع و در شاخه خانگی و عمومی یکی از معیارهای سنجش رفاه محسوب میشود. فارغالتحصیلان این رشته در زمینه های طراحی، ساخت، بهرهبرداری، نظارت، نگهداری، مدیریت و هدایت عملیات سیستمها مشغول فعالیت میشوند. با توجه به اهمیت موضوع برق و پرورش دانشآموختگان در این زمینه، دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۵۶ شروع به جذب دانشجویان در رشته برق نمود. این دانشگاه اکنون دانشجویان علاقهمندی را در رشتههای الکترونیک، قدرت، کنترل، سختافزار کامپیوتر، نرمافزار کامپیوتر، مخابرات، برق، معماری کامپیوتر در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میپذیرد.
با توجه به پیشرفت علم در زمینه هوش مصنوعی و کامپیوتر در سطح جهانی نیاز مبرمی به وجود رشتههایی برای آموزش و شناخت کامپیوتر و موضوعات مرتبط به آن احساس میشد. پس گروه آموزشی نرمافزار و فناوری اطلاعات (it) دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر شروع به پذیرش دانشجو در گرایشهای مختلف و آموزش آنها در این دانشکده نمودند. این دانشکده دارای آزمایشگاههای مجهزی ازجمله آزمایشگاههای مدارهای الکتریکی، آزمایشگاههای الکترونیک، مدار منطقی،ماشینهای الکتریکی، الکترونیک صنعتی، پالس تکنیک، اندازهگیری، مدارهای مخابراتی، مخابرات دیجیتال، سیستم های کنترل دیجیتال و غیرخطی، سیستمعامل، هوش مصنوعی، رله و حفاظت و کنترل درایو، پروژه،مالتی مدیا، سوئچ، سیستم های کنترل خطی، میکروپروسسور، معماری کامپیوتر، شبکههای کامپیوتری، سیستم تلویزیون و… برای تمامی دانشجویان رشتههای برق، it و… است.